Osoite
Koulukatu 1
88900 Kuhmo

Taiteteellinen johtaja
Jukka-Pekka Kuusela

Intendentti
Matti-Jussi Pollari
(08) 6155 5450

Perustamisvuosi 2000

Koko 20-50 muusikkoa

Konserttipaikka
Kuhmo-talon Lentua-sali, 668 paikkaa

Pääsyliput
(09) 6155 5451

Sinfonietta Lentua

Sinfonietta Lentua perustettiin uuden vuosituhannen avaukseen, tärkeimpänä syynä esiintyminen maaherra Eino Siuruaisen Kuhmossa järjestämän uuden­vuoden­vastaanoton konsertissa. Orkesteri asettui aluksi osaksi Kuhmon Musiikkiopiston monipuolista erikoiskurssi­toimintaa. Sinfonietta Lentuan toiminta­tavaksi on vakiintunut yhteistyössä Petroskoin Valtion Musiikkiakatemian kanssa toteutettava koulutuksellisesti painottunut ammattitasoinen konserttitoiminta.

Sinfonietta Lentua on toiminut jo kolmetoista vuotta lähialueorkesterina, jonka 25-50 soittajan normaalista konserttivahvuudesta puolet on kuhmolaisia ja kainuulaisia musiikin ammattilaisia tai pitkälle edenneitä musiikin opiskelijoita ja toinen puoli Petroskoin Valtion Musiikkiakatemian piirissä toimivia tai toimineita ammattimuusikkoja. Yhteis­työ on osoittautunut tulokselliseksi sekä pedagogisesti, taiteellisesti että kannustavana esi­merkkinä rajan yli tapahtuvan yhteistyön mahdollisuuksista. Sinfonietta Lentua lienee maailmassa ainoa jatkuvasti rajan yli toimiva orkesteri.

Orkesterin perustaja ja sen taiteellinen johtaja on kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela.

Orkesteri on toteuttanut 41 eri ohjelmistoa 82 konsertissa, aina Kuhmossa, mutta myös eri puolilla Suomea ja Karjalan tasavaltaa. Ohjelmistopolitiikassa on suosittu suomalaisia ja venäläisiä säveltäjiä, klassisia perusteoksia ja uutta musiikkia. Tämän tarjonnan huipentumia ovat olleet mm. Vivaldin Neljä vuodenaikaa, Orffin Carmina Burana, Piazzollan Maria de Buenos Aires, Sibeliuksen Kullervo sekä useat kantaesitykset.

Sinfonietta Lentuan työskentelyn käytännön järjestelyistä vastaa orkesterin tuki­yhdistys, Sinfonietta Lentuan kannatusyhdistys ry. Vuosina 2007-2011 ja vuodesta 2013 alkaen orkesteri on saanut Valtion säveltaidetoimikunnan/Taiteen edistämiskeskuksen harkinnan­varaista orkesteritukea. Vuosille 2010-2012 orkesteri on saanut merkittävän perusrahoituksen Oulun läänin taidetoimikunnalta ja Suomen kulttuuri­rahastolta.