Ylikapellimestari Susanna Mälkin ensimmäinen kausi hehkuu ranskalaisia sävyjä

Julkaistu 14.6.2016


Helsingin kaupunginorkesterin uuden ylikapellimestarin Susanna Mälkin ensimmäisellä konserttikaudella kuullaan runsaasti ranskalaista säveliä. Luvassa on niin Ravelin, Debussyn ja Berliozin kaltaisia klassikoita kuin oman aikamme musiikkiakin.

Syyskaudella 2016 orkesterin vieraiksi saapuvat mm. vastikään Birminghamin sinfoniaorkesterin ylikapellimestariksi nimitetty Mirga Gražinytė-Tyla, sellisti Steven Isserlis sekä pianistit Kirill Gerstein ja Jean-Efflam Bavouzet. Kevään 2017 taiteilijavieraita ovat mm. sopraano Dame Felicity Lott, pianisti Radu Lupu, sähkökitaristit Seth Josel ja Wiek Hijmans sekä kapellimestarit Osmo Vänskä ja Jukka-Pekka Saraste.

Kansainvälisten taiteilijavieraiden ohella orkesterin omat muusikot nousevat solisteina Musiikkitalon lavalle. Konserttimestari Pekka Kauppinen juhlii 25-vuotista uraansa HKO:ssa soittamalla Brahmsin viulukonserton, soolosellisti Tomas Nuñez-Garcés tulkitsee Kabalevskin toisen sellokonserton ja pasunisti Valtteri Malmivirta Jouni Kaipaisen hänelle omistaman konserton. Musica nova Helsinki -festivaalin ohjelmistoon kuuluvassa konsertissa alttoviulisti Atte Kilpeläinen soittaa Gérard Griseyn kulttiteoksen solistina.

Ohjelmistossa näkyvät ja kuuluvat myös erilaiset juhlavuodet ja merkkipäivät. Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Einar Englundin sekä Henri Dutilleux'n syntymästä ja venäläissäveltäjä Sofia Gubaidulina puolestaan viettää 85-vuotispäiväänsä. Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kantaesitetään tilausteos säveltäjä Jukka Tiensuulta. Ensi vuonna muistetaan myös jazzlegenda Dizzy Gillespien satavuotissyntymäpäivää, kun saksofonisti Jukka Perko yhtyeineen yhdistää voimansa sinfoniaorkesterin kanssa.

Suositut konserttien HKO Screen -verkkolähetykset jatkuvat myös tulevalla konserttikaudella. Kaupunginorkesterin tuottamia suoria konserttilähetyksiä voi seurata Helsinki-kanavalla sekä YLE Klassisen verkkosivuilla. HKO Screen -sarjassa on kaikkiaan seitsemäntoista verkkolähetystä, mm. Helsinki-päivänä 12.6.2017 järjestettävä Kaikki laulavat -yhteislaulukonsertti, jossa juontajana ja laulattajana on näyttelijä Maria Ylipää. YLE Teema televisioi suorana lähetyksenä ylikapellimestari Susanna Mälkin kauden avajaiskonsertin 9.9.2016.

Koko ohjelmisto: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi

Liput Ticketmasterista: www.ticketmaster.fi, p. 0600 10 800 (1,98 €/min + pvm)

Syksyn 2016 kausikortit ovat myynnissä 21.4.-3.8. ja kertaliput 11.8.2016 lähtien.
Kevään 2017 kausikortit ovat myynnissä 3.11.-5.12. ja kertaliput 13.12.2016 lähtien.

 

Takaisin