Musiikkitalven avajaiskonsertissa musiikkia sadan vuoden ajalta

Julkaistu 15.2.2017


Joensuun kaupunginorkesterin kunniakapellimestarin, Atso Almilan johtama konsertti Itsenäinen Suomi 0…100 avaa Joensuun Musiikkitalven tapahtumat torstaina 23.2. klo 19 Carelia-salissa. Konserttiin koottu ohjelma esittelee itsenäisyyden ajan musiikkia 50 vuoden harppauksin. Vuosina 1917-1918 sävellettyjen Jean Sibeliuksen Humoreskiensolistina on viulisti Réka Szilvay. Paavo Heinisen Ariosonvuodelta 1967 aiheena on tutun ja tuntemattoman kohtaaminen. Konsertin päättää Almilan Joensuun kaupunginorkesterille omistama uunituore the Fifth Symphony, joka Almilan mukaan perustuu intervalleilla leikkimiseen, eikä siksi erityisen hyvin suomen kielelle viidenneksi sinfoniaksi käänny, vaikka järjestyksessä hänen viides sinfoniansa onkin.

Atso Almila opiskeli Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan opissa ja suoritti kapellimestaridiplomin vuonna 1979. Nykyisin hän on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori. Almilan sävellystuotanto käsittää viisi oopperaa, viisi sinfoniaa, puhallinorkesteriteoksia, konserttoja useille soittimille, soolo- ja kamarimusiikkiteoksia sekä teatteri- ja elokuvamusiikkia.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian viulumusiikin professori Réka Szilvay on yksi arvostetuimmista suomalaisista viulisteista. Hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Japania huippuorkestereiden solistina ja esiintynyt merkittävien kapellimestarien johdolla Jukka-Pekka Sarasteesta, Valery Gergieviin ja Leif Segerstamiin sekä soittanut resitaalikonsertteja maailman huomattavimmissa konserttisaleissa.

Koko Joensuun Musiikkitalven ohjelma: www.joensuu.fi/musiikkitalvi

 

Takaisin