Maati Rehor on valittu Turun filharmonisen orkesterin intendentiksi

Julkaistu 23.3.2017

Turun kulttuurilautakunta on valinnut kokouksessaan 22.3.2017 MuM Markéta (Maati) Rehorin Turun kaupunginorkesterin toistaiseksi voimassa olevaan intendentin virkaan 1.8.2017 alkaen. Orkesterin nykyisen intendentin Emilie Gardbergin määräaikainen 5-vuotinen sopimus päättyy 31.7.2017.

Maati Rehor (s. 1976, Raahe) on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian taidehallinnon Arts management -maisteriohjelmasta. Hänellä on myös musiikkipedagogin pätevyys.

Tällä hetkellä Maati Rehor toimii Kamariorkesteri Avantin toiminnanjohtajana. Aiemmin Rehor on toiminut muun muassa Suomen Jazzliitto ry:n toiminnanjohtajana ja ollut mukana käynnistämässä Flame Jazz ry:n toimintaa Turussa. Hän on myös toiminut Sibelius-Akatemiassa tuottajana ja sitä ennen laulunopettajana ja laulajana.

Orkesterin intendentin viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, musiikkielämän ammatillinen tuntemus ja johtamiskokemus. Lisäksi vaaditaan molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Orkesterityön luonteessa korostuvat musiikkitaiteellinen näkemyksellisyys yhdistettynä vankkaan realismiin sekä vuorovaikutustaidot. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kehittävää ja osallisuutta tukevaa työotetta. Virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

 

Takaisin