Palmusunnuntain konsertissa Joensuun kirkossa soivat pääsiäiskantaatit

Julkaistu 30.3.2017


Pääsiäisen tunnelmiin voi laskeutua Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa Lamentations Palmusunnuntaina 9.4. klo 18 Joensuun evankelisluterilaisessa kirkossa. Noin tunnin pituisessa konsertissa Canzonetta-kuoron ja basso Matti Turusen kanssa soi pääsiäisen sanoma Bachin ja Mendelssohnin 1500-1600-luvun pääsiäisvirsiin pohjautuvissa kuorokantaateissa. Pehr Henrik Nordgrenin Koko maailma valittanee on mukaelma eteläpohjalaisesta kansankoraalista. Orkesteria johtaa Jutta Seppinen.

Basso Matti Turunen aloitti musiikkiopintonsa Joensuun konservatoriossa ja jatkoi niitä sittemmin Helsingin konservatoriossa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2014. Turunen on toiminut kanttorina vuodesta 1998 lähtien ja vakituisesti Joensuun evankelisluterilaisessa seurakunnassa vuodesta 2016. Turuselle on kertynyt oopperarooleja mm. Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla.

Kapellimestari ja mezzosopraano Jutta Seppinen on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla sekä Hochschule für Musik und Theater Leipzig:ssa opettajinaan mm. Leif Segerstam, Esa-Pekka Salonen ja Ulrich Windfur. Seppinen on johtanut orkestereita eri puolilla Suomea ja toiminut esimerkiksi apulaiskapellimestarina Savonlinnan oopperajuhlilla. Ennen kapellimestariuraansa Seppinen on tehnyt uran kuoronjohtajana. Vuodesta 2009 Seppinen on toiminut Akademiska damkören Lyranin taiteellisena johtajana.

Canzonetta on joensuulainen kamarikuoro, jonka erikoisalaa ovat suuret, orkesterin kanssa esitettävät kirkkomusiikkiteokset ja haasteellinen á cappella -musiikki. Vuonna 1971 perustetussa kuorossa on 35 laulajaa. Kuoro on esittänyt laajoja kirkkomusiikkiteoksia Joensuun kaupunginorkesterin kanssa ja käynyt vuosien mittaan konsertoimassa eri puolilla maailmaa. Äänitteitä on kertynyt yhdeksän. Kuoron taiteellinen johtaja on kanttori, musiikin maisteri Janne Piipponen.

Su 9.4. Joensuun ev.lut. kirkko klo 18
Palmusunnuntain konsertti
LAMENTATIONS
johtaa Jutta Seppinen
solisti Matti Turunen, basso
Canzonetta-kuoro, kuoron valmennus Janne Piipponen
J.S. BACH: Christ lag in Todesbanden BWV 4
PEHR HENRIK NORDGREN: Koko maailma valittanee op. 26b
FELIX MENDELSSOHN: O Haupt voll Blut und Wunden

 

Takaisin