Lapin kamariorkesteri kiertueella

Julkaistu 12.4.2017


Lapin kamariorkesterin kiertueella koululaiskonsertteja ja Kamarikonsertti.

Orkesteri aloittaa kiertueen Alakylästä, jossa on keskiviikkona 19.4. klo 11.00 PaPon urheilutalolla ’Suomi 100 v. konsertti’ koululaisille ja kyläläisille. Konsertissa kuullaan tuttuja suomalaisia teoksia.

Kamarikonsertti on keskiviikkona 19.4. klo 19.00 Galleria Raekalliossa Pöntsössä.Konsertin aloittaa ranskalaisen säveltäjä Claude Arrieun aurinkoinen, kevyt, iloinen ja musikanttinen Puhallinkvintetto. Viimeisenä elinvuotenaan Bohuslav Martinu sävelsi Noneton no 2, jossa hitaan osan surumielisyyttä kehystää selkeän rytmikkäät ja energiset ääriosat. Kaikkien tuntema, lyyrinen, kaunis ja tunnelmallinen Johann Sebastian Bachin Airin jälkeen siirrytään konsertin viimeiseen teokseen. Alttoviulisti - kapellimestari Rudolf Barshai on sovittanut jousiorkesterille Dmitri Šostakovitšin Jousikvarteton no 8. Kamarisinfonia heijastaa Šostakovitšin koko elämäntyön kohtaloa ja tulkintaa eri aikoina.

Torstaina 20.4. orkesteri konsertoi Muonion koululaisille ja perjantaina 21.4. Sirkan ja Kittilän koululaisille.

Kittilän alueen konsertit ovat osa Kittilän kulttuuriviikkoa. Pöntsön kamarikonserttiin on ilmainen bussikuljetus Kittilän neste klo 18.00, matkahuolto klo 18.10 ja Hotelli Levitunturi klo 18.30. Ilmoittautuminen kuljetukseen Kittilän kunnan keskus puh. 0400 356500
tai kulttuuritoimistokittila.fi.

 

 

Takaisin