Pianisti Alexander Melnikov Tapiola Sinfoniettassa - sooloja, kamarimusiikkia ja orkesteriteoksia

Julkaistu 20.4.2017

Pianisti Alexander Melnikov tunnetaan usein poikkeuksellisistakin ohjelmistovalinnoistaan. Tapiola Sinfoniettan konserteissa 21.4. ja 23.4. kuullaan kaksi Melnikovin suunnittelemaa kokonaisuutta: Moni-ilmeinen Mozart -konsertin ohjelmassa 21.4. on sooloteoksia pianolle, kamarimusiikkia Ensemble Schratin kanssa ja Mozartin pianokonsertto nro 20. Sunnuntaina 23.4. Melnikov tunnelmoi Schubertin kamarimusiikin parissa. Hänen lisäkseen konsertissa esiintyvät Sinfoniettan viulisti Janne Nisonen ja huilisti Hanna Juutilainen sekä baritoni Aarne Pelkonen, joka tunnetaan mm. Lappeenrannan laulukilpailujen ja Sibelius-laulukilpailun voittajana

Moni-ilmeinen Mozart-konsertissa 21.4. klo 19 Espoon kulttuurikeskuksessa kuullaan Wolfgang Amadeus Mozartin Pianosonaatti nro 12, Kvintetto pianolle ja puhaltimille KV 452 ja ennakkotiedoista poiketen Pianokonsertto nro 20 d-molli.

Schubertin kamarimusiikkia -konsertin ohjelmassa 23.4. klo 15 Sellosalissa on useita yksinlauluja, jotka ovat olleet lähtökohtina Schubertin soitinteoksissa. Wanderer-fantasia pianolle perustuu yksinlauluun Wanderer. Huilulle ja pianolle sävellettyä muunnelmateosta Trockne Blumen innoitti samanniminen laulu. Lämpimän romanttinen Sei mir gegrüsst -laulu kuuluu puolestaan Schubertin rakastetuimpiin yksinlauluihin. Tätä laulua säveltäjä käytti Fantasiassa viululle ja pianolle C-duuri. Konsertti päättyy 19-säkeiseen Viola-kukkaisballadiin, kertomukseen lemmenkipeästä orvokista, joka lopulta kuolee hylättynä.

Alexander Melnikovin kiinnostus pianonsoiton historiallisesti tietoiseen lähestymistapaan heräsi jo hänen uransa alkuvaiheessa, ja se on kiinteä osa hänen taiteilijaprofiiliaan. Tämä on näkynyt myös hänen työskentelyssään Tapiola Sinfoniettan kanssa, jonka taiteellisena partnerina hän on ollut syksystä 2014 alkaen.

PuhallinyhtyeEnsemble Schratin jäsenet ovat Helsingin seudun sinfoniaorkestereiden nykyisiä ja entisiä solisteja, jotka ovat vuosien ajan perehtyneet periodisoittimien soittoon.Yhtyeessä soittavat Tapiola Sinfoniettan oboisti Anni Haapaniemi ja klarinetisti Asko Heiskanen sekä muista orkestereista Tommi Viertonen, luonnontorvi ja fagotisti Jussi Särkkä.

Pe 21.4.2017 klo 19 Espoon kulttuurikeskus
MONI-ILMEINEN MOZART
Tapiola Sinfonietta
Alexander Melnikov, piano
Ensemble Schrat
Wolfgang Amadeus Mozart:
Pianosonaatti nro 12
Kvintetto pianolle ja puhaltimille KV 452
Pianokonserttonro 20 d-molli KV 466

Liput Lippupisteestä alk. 25/19/11 €

Su 23.4.2017 klo 15, Sellosali
SCHUBERTIN KAMARIMUSIIKKIA
Alexander Melnikov, piano
Aarne Pelkonen, baritoni
Janne Nisonen, viulu
Hanna Juutilainen, huilu
Franz Schubert:
Wanderer-fantasia
Fantasia viululle ja pianolle
Trockne Blumen huilulle ja pianolle
Liedejä: Sei mir gegrüsst, Der Wanderer, Trockne Blümen, Viola

Liput Lippupisteestä alk. 15/10 €

Espoon kulttuurikeskus: Kulttuuriaukio 2, 02100 ESPOO
Sellosali: Soittoniekanaukio 1 A, 02600 ESPOO

Avoin kenraaliharjoitus pe 21.4.2017 klo 10.00-11.20, Espoon kulttuurikeskus. Vapaa pääsy.

Kauden 2016/2017 ohjelma: http://tapiolasinfonietta.fi/konsertit-ja-liput/

 

Takaisin