Pippuri Soikoon! vappukonsertissa koko perheelle

Julkaistu 20.4.2017


Vapunvietto lähtee käyntiin hyvissä ajoin, kun Joensuun kaupunginorkesteri saa täydennyksekseen Pippuri soikoon! –lastenmusiikkiorkesterin ja Joensuun normaalikoulun lapsikuoron keskiviikkona 26.4. klo 18. Noin tunnin mittaisessa koko perheen konsertissa Carelia-salissa raikaa Pöly punk ja tavataan mm. Siili Valtteri, jonka vappusimasta tuleekin pippurisoppaa. Konsertin johtaa Aki Hietala. Yhtyeessä esiintyvät myös pohjoiskarjalaiset musiikin ammattilaiset Mammu Koskelo, Eveliina Pietarinen, Marja Siltanen-Vatanen, Päivi Sinkkonen, Teemu Sinkko ja Azra Topcu.

Pippuri Soikoon! -lastenmusiikkiorkesteri on joensuulainen, lastenmusiikkiin suurella sydämellä ja ammattiylpeydellä suhtautuva yhtye. Yhtyeen jäsenet taitavat eri musiikkityylit ja ovat säveltäneet ja sanoittaneet kaikki yhtyeen laulut. Se on julkaissut kaksi levyä Pippuri Soikoon! (Pilfink 2010) ja Kameleontti (Pilfink 2014) sekä levyjen kappaleista kaksi nuottivihkoa. Yhtye on konsertoinut mm. ympäri Pohjois-Karjalaa ja vieraillut festivaaleilla mm. Rääkkylässä ja Oulussa. Suomen Kulttuurirahasto myönsi vuonna 2016 yhtyeelle apurahan orkestereiden kanssa tehtävään yhteistyöhön, joka käynnistyi syksyllä 2016 Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterisovitukset ovat Aki Hietalan ja Yari Knuutisen käsialaa.

Kasvavia pippureita taas ei tarvitse etsiä Intiasta saakka, vaan niitä löytää esim. Botanian kasvitieteellisestä puutarhasta.

 

Takaisin