Lapin kamariorkesteri Beethoven-energialla kesänviettoon

Julkaistu 16.5.2017


Lapin kamariorkesterin Kamarisinfoniakonsertti ’Beethoven-energialla kesäviettoon’ on keskiviikkona 24.5. klo 19.00 Kemijärven kirkossa ja torstaina 25.5. klo 19.00 Korundissa.

Konsertin johtaa kapellimestari John Storgårds ja solistina on viulutaiteilija Christina Åstrand.

Tanskalainen Christina Åstrand on yksi Skandinavian merkittävimmistä viulisteista. Hänen päätyönsä on Tanskan radion sinfoniaorkesterin konserttimestarina, mutta hän esiintyy myös aktiivisesti kamarimuusikkona ja orkestereiden solistina. Åstrandin lukuisten levytysten joukkoon kuuluu myös nyt kuultava maamiehensä Niels Wilhelm Gaden keväisen romanttinen Viulukonsertto d-molli op.56. Tänä vuonna vietetään Gaden syntymän 200 v. juhlavuotta ja niinpä Åstrand kunnioittaa säveltäjää esittämällä Viulukonserton täällä Lapissa ja useita kertoja muualla Skandinaviassa. Åstrand soittaa vuoden 1705 Stradivarius –viululla.

Orkesterin Haydn alkusoittosarja jatkuu, nyt kuullaan konsertin aluksi, Alkusoitto C-duuri oopperaan L’Anima del Filosofo (Orfeo ed Euridice).

Suomen ensiesityksiä on kaksi kanadalaisen Claude Vivierin Zipangu ja juhlavuottaan viettävän amerikkalaisen Lou Harrisonin Serenade in C, jonka on sovittanut puhallinkvintetille Robert Hughes.

Konsertin päättää orkesterin pitkäjänteinen Beethovensinfoniasarja, nyt Sinfonialla no 2 D-duuri.

 

Takaisin