Seinäjoen kaupunginorkesterin syyskausi 2017

Julkaistu 13.6.2017

Kantaesityksiä ja Mutaveijareita!

Seinäjoen kaupunginorkesterin monipuolinen ohjelmatarjonta kuuluu Seinäjoen kulttuuritarjonnassa myös syksyllä 2017. Taitteellisen johtoryhmän (Emilia Alho, Antti Laasanen, Jarmo Anttila ja Heli Lahti) suunnittelema kausi tuo lavalle paljon teoksia, joita ei näillä main ole ennemmin nähty ja kuultu!

Suomalaisen musiikin ja kantaesitysten kausi

Syksyn ohjelma tarjoaa jopa kaksi kantaesitysteosta. Ensimmäinen, Pasi Lyytikäisen Siinto, kuullaan lokakuussa. Siinto on sarja kamariorkesterille, ja orkesteri sai sen säveltämiseen apurahan Sibeliuksen seuraajat –hankkeesta. Konsertin muu ohjelma koostuu uudesta ja vanhasta suomalaisesta musiikista.

Toinen kantaesitys on marraskuussa kuultava Z. Topelius: Lumikuningas ja musta Madonna. Teos on Iiro Ollila säveltämä, Vesa Tapio Valon libretto ja solisteina päärooleissa kuullaan Jussi Lehtipuu (baritoni) sekä Tuuli Lindeberg (sopraano). konsertti on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja vahvistetun orkesterin sekä solistien lisäksi lavalla nähdään myös Seinäjoen oopperakuoro.

Laatusisältöä lapsille ja lapsenmielisille

Syksyn koko perheen konsertissa seikkailee SKORin lisäksi mainio Mutaveijarit! Suomen menestyneimpiin lastenmusiikkiyhtyeisiin lukeutuva Mutaveijarit viihdyttävät niin nykyisiä kuin entisiäkin lapsia ja lapsenmielisiä lokakuun lopulla. Orkesterin syyskausi päätetään iki-ihanaan Lumiukko –jouluanimaatioon, jonka Seinäjoen kaupunginorkesteri avustajineen säestävät elävällä musiikilla.

Timanttisten solistien sinfoniaa

Myös syyskaudella 2017 Seinäjoen kaupunginorkesteri tekee yhteistyötä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa ja saa vieraakseen maan eturivin artisteja. Kauden aloittavassa Encore –konsertissa pianisti Henri Sigfridsson esittelee taitojaan kapellimestari Ari Rasilaisen johtaessa suurta orkesteria. Pianomusiikin ystäviä hellitään niin ikään toisessa yhteiskonsertissa, jonka solistiksi ja kapellimestariksi saapuu pianisti Olli Mustonen. Kauden kolmas yhteiskonsertti marraskuun loppupuolella keventää tunnelmaa, kun ihastuttava Diandra astuu solistin korokkeelle. Jarkko Kiiski kapellimestarina ja sovittajana taivuttaa sinfoniaorkesterin hieman klassisesta poikkeavaan tunnelmaan.

Kaunista aikaa, kapellimestaritaituruutta ja valssin taikaa

Kapellimestarikokelaat saapuvat jälleen viikoksi Seinäjoelle Atso Almilan oppiin, ja tulokset kuullaan päätöskonsertissa elokuun puolivälissä. Elokuun lopussa liihotellaan valssin tahtiin yhdessä tanssiseura Botafogon kanssa, ja pääseepä tuossa konsertissa myös yleisö laittamaan jalalla koreasti. Syyskuun puolivälissä kuullaan, miltä kuulostaa juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa kukoistanut kaunis aika (Belle Époque, noin 1890–1914), kun sopraano Leena Kosola saapuu Seinäjoen kaupunginorkesterin solistiksi Seinäjoki-saliin. Kaunis aika -konsertti on jatkoa syksyllä alkaneeseen klassikko-sarjaan, joka esittelee kuulijoille klassisen musiikin helmiä ja timantteja.

SKOR-klubeilla luvassa jotain muuta..

Syksyllä SKOR järjestää kaksi klubi-iltaa, molemmat poikkeuksellisesti lokakuussa. Lokakuun alussa Still Standingin tunnelmallisen ympäristön ottaa haltuun viulisti-laulaja Päivi Hirvonen. Lokakuun viimeinen päivä kajahtaa Jazz ydinkeskustan Mallas Kabackassa, jossa Seppo Istukaissaari sekä ISKUSÄVEL-trio esittelevät osaamistaan.

 

Takaisin