Juhana Hautsalo MOLAn puheenjohtajistoon

Julkaistu 11.8.2017


Suomen kansallisoopperan ja -baletin nuotistonhoitaja Juhana Hautsalo on valittu Major Orchestra Librarians' Associationin puheenjohtajistoon kolmivuotiselle kaudelle. Ensimmäisen vuoden hän toimii varapuheenjohtajana, toisen vuoden puheenjohtajana ja kolmannen vuoden ex-puheenjohtajana.

Major Orchestra Librarians’ Association eli MOLA (www.mola-inc.org) on vuonna 1983 Yhdysvalloissa perustettu nuotistonhoitajien järjestö, jonka noin 300 jäsenorganisaatiossa toimii noin 500 nuotistoammattilaista eri puolilla maailmaa. Järjestön toiminnan tarkoituksena on edistää nuotistonhoitajien keskinäistä yhteydenpitoa ja yhteistyötä sekä huolehtia nuotistoalan jatkokoulutustarjonnasta. Lisäksi MOLA on taideorganisaatioiden yhtenäinen ääni suhteessa musiikkikustantajiin.

MOLA järjestää vuosittain kansainvälisen nuotistokonferenssin, joka kerää yhteen noin 140 musiikin ammattilaista orkesterinuotistoista ja -hallinnoista, musiikkikustantamoista, taiteilija- ja nuottiagentuureista sekä alaan liittyvien ohjelmisto- ja laitekehittäjien piiristä. Vuotuisia konferensseja on järjestetty perustamisvuodesta 1983 lähtien; vuoden 2016 konferenssi pidettiin Helsingissä.

 

Takaisin