Sibeliuksen alkuvoimainen suurteos Kullervo 14.9. Mikaelissa

Julkaistu 11.9.2017


Jean Sibeliuksen Kullervo on syksyn odotettu suurteos, jossa lavalla kuullaan Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteiskokoonpanoa Erkki Lasonpalon johdolla. Solisteina laulaa erityisesti Wagner-sopraanona tunnettu Jenni Lättilä sekä valovoimaisimpiin suomalaisiin baritoneihin lukeutuva Juha Kotilainen.

KULLERVO
to 14.9.2017 klo 19, Mikaeli
Yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Jenni Lättilä, sopraano
Juha Kotilainen, baritoni
Mieskuoro Sirkat, valm. Nikke Isomöttönen

Aika on osoittanut nuoren Jean Sibeliuksen kunnianhimoisen suurteoksen ansaitsevan kiistattomasti paikkansa suomalaisen säveltaiteen mestariteosten joukossa. Kalevalan Kullervon tarinaan sopraano- ja baritonisolistille, mieskuorolle ja suurelle orkesterille sävelletty teos kuullaan nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa Mikkelissä! Kaupunginorkesterin kanssa esityksestä vastaavat Jyväskylä Sinfonia ja Mieskuoro Sirkat, sopraano Jenni Lättilä ja baritoni Juha Kotilainen sekä kapellimestari Erkki Lasonpalo, joka toimii nyt ensimmäistä kauttaan Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina. Konsertti videoidaan ja välitetään suorana nettilähetyksenä.

Lisäksi konsertissa kuullaan orkesterisarja kaikkien aikojen onnistuneimmaksi suomalaiseksi oopperaksi kutsutusta Madetojan Pohjalaisista. Ja mikäpä sopisi edellisten lisäksi paremmin konserttiohjelmistoon Suomen 100-vuotisjuhlavuonna kuin Sibeliuksen Finlandia.

Konsertti videoidaan ja esitetään suorana nettilähetyksenä osoitteissa www.mikkelinkaupunginorkesteri.fija www.e-concerthouse.com .

OHJELMA
Leevi Madetoja: Orkesterisarja oopperasta Pohjalaisia
Jean Sibelius: Kullervo
Jean Sibelius: Finlandia

Taiteilijavartti klo 18.30

 

Takaisin