Sasha Mäkilä nimitetty Krasnojarskin sinfoniaorkesterin päävierailijaksi

Julkaistu 13.9.2017


Suomalainen kapellimestari Sasha Mäkilä on nimitetty venäläisen Krasnojarskin sinfoniaorkesterin päävierailijaksi. Päävierailijan ominaisuudessa hän tulee johtamaan vuosittain 3-4 kausikonserttia ja niiden lisäksi erityisprojekteja kuten esimerkiksi kamariorkesterikonsertteja tai koululaiskonsertteja. Mäkilä tulee jakamaan vastuun orkesterin pitkän tähtäimen kehittämisestä ylikapellimestari Vladimir Landen kanssa.

Keravalainen Sasha Mäkilä on opiskellut orkesterinjohtoa Pietarin konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin kapellimestariluokalla, sekä Aspenin kapellimestariakatemiassa Yhdysvalloissa. Hän on aiemmin toiminut Kurt Masurin assistenttina Ranskan kansallisorkesterissa, Clevelandin orkesterin apulaiskapellimestarina, sekä viimeksi Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina vuosina 2012-2016.

Vuonna 1977 perustettu Krasnojarskin sinfoniaorkesteri on 97-henkisenä täysimittaisena sinfoniaorkesterina Krasnojarskin filharmonian lippulaivaensemble. Filharmoniassa toimii myös ammattimainen balalaikkaorkesteri, kansainvälistä mainetta niittänyt balettiryhmä, kuoroja ja pienyhtyeitä, mm. lyömäsoitinryhmä Siberian Percussion. Kiertueella ollessaan Krasnojarskin sinfoniaorkesteri esiintyy nimellä Siberian State Symphony Orchestra.

Neljätuhatta kilometriä Moskovasta itään sijaitseva Krasnojarsk on Siperian suurimpia kaupunkeja miljoonan asukkaan väkiluvullaan ja se on myös Krasnojarskin aluepiirin hallinnollinen keskus.

 

Takaisin