Reformaation merkkivuotta juhlistetaan konsertilla

Julkaistu 27.9.2017


Reformaation 500-vuotismerkkivuotta juhlistavassa konsertissa Joensuun kirkossa to 5.10. klo 19 kaikuvat Felix Mendelssohnin ja J.S. Bachin sävelet Joensuu kaupunginorkesterin ja Canzonetta-kuoron esittäminä. Bachin kantaatti Ich will den Kreuzstab gerne Tragen kanttori Matti Turunen solistinaan vie Mendelssohnin Sinfonian nro 5, eli Uskonpuhdistussinfonian pariin. Sinfoniassa Martti Lutherinkäsialaa oleva uskonpuhdistuksen tunnusvirsi Jumala ompi linnamme kaikuu loistokkaasti orkestroituna. Myös konsertin päättävän Mendelssohnin kuoroteoksen Verleih uns Frieden sanat ovat Lutherin kynästä. Konsertin johtaa Jurjen Hempel ja kuoron on valmentanut kanttori Janne Piipponen.Konsertti järjestetään yhteistyössä Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnan kanssa.

Basso Matti Turunen on opiskellut Joensuun ja Helsingin konservatorioissa. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta hän valmistui kirkkomusiikin aineryhmästä laulu pääaineenaan musiikin maisteriksi vuonna 2014. Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnan kanttorina vuodesta 2016 toimineelle Turuselle on kertynyt oopperarooleja mm. Suomen Kansallisoopperassa Matti Salmisen säätiön harjoittelijana sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän on esiintynyt myös useissa kirkkomusiikkiteoksissa ja orkestereiden solistina.

Canzonetta-kuoro on joensuulainen kamarikuoro, jonka erikoisalaa ovat suuret, orkesterin kanssa esitettävät kirkkomusiikkiteokset ja haasteellinen a cappella -musiikki. Syksystä 2009 taiteellisena johtajana on toiminut musiikin maisteri, kanttori Janne Piipponen.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel opiskeli orkesterinjohtoa mm. Utrechtin konservatoriossa. Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 Hempel sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle. Hänet on valittu syksystä 2018 alkaen ranskalaisen Toulonin oopperan musiikilliseksi johtajaksi.

KUVA: Canzonetta-kuoro ja orkesteri harjoituksissa Joensuun kirkossa 8.4.2017 Jutta Seppisen johtamana, kuva Joona Liimatta

REFORMAATIO 500-VUOTTA –konsertti Joensuun ev.lut. kirkossa to 5.10. klo 19
Joensuu kaupunginorkesteria johtaa Jurjen Hempel
solisti kanttori Matti Turunen, basso
mukana Canzonetta-kuoro, kuoron valmennus kanttori Janne Piipponen

OHJELMA
J.S. Bach: Kantaatti nro 56 "Ich will den Kreuzstab gerne tragen"
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 5, op. 107 "Uskonpuhdistus"
Felix Mendelssohn: Kantaatti "Verleih uns Frieden gnädiglich"

konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa
Vapaa pääsy, ohjelma 15/15/10 euroa

 

Takaisin