Tapiola Sinfonietta sekä näyttelijät Mikko Kivinen ja Vuokko Hovatta herättävät eloon Joutsikki-prinsessan sadunhohtoisen tarinan. Koko perheen konsertti kuullaan lauantaina 7.10. Espoon kulttuurikeskuksessa.

Julkaistu 27.9.2017


Joutsikki-näytelmä on kahden mestarin käsialaa: musiikin on säveltänyt Jean Sibelius ja näytelmän on kirjoittanut ruotsalainen kirjallisuuden suurmies August Strindberg. Mikko Kivisen ja Vuokko Hovatan kertoman tarinan päähenkilö on nuori Joutsikki-prinsessa, joka asuu keskiaikaisessa satulinnassa pahan äitipuolensa kanssa. Näytelmä huokuu sadun, rakkauden ja keskiajan ilmapiiriä yliluonnollisine tapahtumineen. Sibeliuksen vuonna 1908 säveltämä musiikki esitetään nyt harvoin kuultuna alkuperäisenä 14-osaisena kokonaisuutena; useimmiten orkestereiden ohjelmistossa on lyhennetty orkesteriversio.

Kutitus-lastenfestivaalin ohjelmaan kuuluvan konsertin on dramatisoinut Mikko Kivinen ja tanssijana vierailee Reetta Riikonen Suomen kansallisbaletin oppilaitoksesta. Konsertin KULPS!-koululaisesityksissä 4.-6. lokakuuta vierailee noin 1200 Espoon alakoulujen 1-4.-luokkalaista.

La 7.10.2017 klo 15, Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
JOUTSIKKI - MUSIIKKISATU KOKO PERHEELLE
Tapiola Sinfonietta
Teemu Hämäläinen, kapellimestari
Vuokko Hovatta, kertoja
Mikko Kivinen, kertoja
Reetta Riikonen, tanssi
Jean Sibelius: Joutsikki op. 54
Alkuperäisteksti: August Strindberg
Liput Lippupisteestä: alk. 8/6 €, ryhmälippu (4 hlö) 26 €, sis. palvelumaksun

Konsertti kuullaan myös Porvoon Taidetehtaan Klassikot-sarjassa 3.10. klo 19. Liput alk. 27,50 €, Lippupiste.


 

Takaisin