Jyväskylä Sinfonian uusi levy sisältää kolme uniikkia konserttoa Olli Virtaperkolta

Julkaistu 13.10.2017


Jyväskylä Sinfonian uusi levy Romer’s Gap sisältää Olli Virtaperkon (s. 1973) kolme uutta konserttoa, jotka poikkeuksellisella tavalla yhdistelevät eri aikakausien ja musiikkityylien ilmaisullista kirjoa – barokista spektralismiin ja jazz-progeen. Monipuolisen uran luonut Virtaperko on tullut tunnetuksi Suomen suosituimmaksi nousseen rock-yhtye Ultra Bran laulajana sekä vuonna 1995 perustamansa, barokkisoittimin aikamme musiikkia esittävän crossoveryhtye Ensemble Ambrosiuksen jäsenenä. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtama levy on äänitetty sekä Jyväskylän Hannikaissalissa että Mikkelin Mikaelissa ja sen julkaisee levy-yhtiö Ondine.

Levyn ensimmäinen teos, Romer’s Gap, on konsertto sähköistetylle sellolle ja se on sävelletty sen esittäjälle Perttu Kivilaaksolle. Kivilaakso tunnetaan muun muassa Apocalyptica-yhtyeen solistina. Ambrosian Delights on Jonte Knifin kehittämälle instrumentille, analogisyntetisaattori knifoniumille, kirjoitettu konsertto. Multikoloron puolestaan yksiosainen teos baritonisaksofonille ja kamariorkesterille ja sen solistiosuus on kirjoitettu saksofonisti Joonatan Rautiolalle.

– Tämän levyn kolme konserttoa ovat syntyneet suhteellisen lyhyen ajan sisällä vuosina 2013–2016. Ne heijastelevat kukin omilla tavoillaan musiikkini toistuvia perusteemoja, suhdetta traditioon sekä tyylien moninaisuuden ja erilaisten esityskäytäntöjen yhdistelyn problematiikkaa. Konserttoja yhdistävä tekijä on ollut solistiosuuksien räätälöinti teokset kantaesittäneiden ja levyttäneiden solistien teknisten ja ilmaisullisten erityisvahvuuksien ehdoilla, kertoo säveltäjä Olli Virtaperko.

Levy on myynnissä levykaupoissa sekä Jyväskylä Sinfonian konserttien yhteydessä.

 

Takaisin