Uusi levy Lapin kamariorkesterilta: KALEVI AHO

Julkaistu 16.10.2017


Lapin kamariorkesterilta on ilmestynyt hieno ja kiinnostava levy Kalevi Ahon musiikkia. Äänite on tehty ruotsalaiselle Bis-levymerkille.

Levy sisältää Kalevi Ahon konserton sopraanosaksofonille, kvinteton puhaltimille ja pianolle sekä sooloviuluteoksen. Levyn soittaja- ja solistikaarti on nimekäs: kamariorkesterin ja sen taiteellisen johtajan John Storgårdsin lisäksi mukana ovat sopraanosaksofonisti Anders Paulsson, viulisti Jaakko Kuusisto ja Maj Lind –kisoissa juuri erinomaisesti menestynyt rovaniemeläinen pianisti Väinö Jalkanen.

Ruotsalainen Anders Paulsson on harvoja nykysäveltäjien tuotantoon keskittyviä klassisen musiikin sopraanosaksofonisteja. Ahon kolmiosaisessa konsertossa vuosilta 2014-2015 pääsevät kauniisti esille niin Paulssonin häikäisevät taidot kuin sopraanosaksofonin ulottuvuudet. Ahon kvintetto oboelle, klarinetille, fagotille, käyrätorvelle ja pianolle on puolestaan kokoonpanoltaan epätyypillinen mutta soinnillisesti rikas. ”Solo I viululle” vuodelta 1975 on erittäin virtuoosinen sävellys, soveltuen laaja-alaisen uran jo tehneelle kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusistolle.

Levyn voi hankkia Korundin myymälästä ja Lapin kamariorkesterin kannatusyhdistys Lakka ry:ltä.

http://www.korundi.fi/orkesteri

 

Takaisin