Rakkautta kesäyössä Atso Almilan johdolla

Julkaistu 20.10.2017


Atso Almila
kuljettaa yleisön lokakuun harmaudesta kesäyöhön ja näyttämöllisiin tunnelmiin Carelia-salissa Joensuussa torstaina 26.10. klo 19. Konsertin alkusoitto on 17-vuotiaan Felix Mendelssohnin musiikillinen tulkinta Shakespearen komediallisesta Kesäyön uni-näytelmästä. Traagista rakkautta soi puolestaan konsertin päättävä Jean Sibeliuksen näytelmämusiikki Pelléas ja Mélisande. Soolonumerona kuullaan Carl Maria von Weberin toinen pianokonsertto Irina Zahharenkovan esittämänä.

Kaupunginorkesterin kunniakapellimestari Atso Almila opiskeli Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan opissa ja suoritti kapellimestaridiplomin vuonna 1979. Nykyisin hän on Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori. Almila on toiminut kapellimestarina muun muassa Suomen Kansallisteatterissa sekä Seinäjoen, Joensuun, Kuopion ja Tampereen kaupunginorkestereissa.

Irina Zahharenkova on eräs sukupolvensa huomattavimmista pianisteista tämän päivän Virossa. Hän on opiskellut Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä Sibelius-Akatemiassa. Hänet on palkittu huomattavissa kansainvälisissä pianokilpailuissa eri puolilla Eurooppaa sekä mm. Artur Rubinstein Piano Master –kilpailussa Tel Avivissa vuonna 2008. Zahharenkova on esiintynyt pianosolistina ja cembalo-resitaalein mm. Euroopassa, Israelissa ja Japanissa. Hänen ohjelmistonsa kattaa musiikkityylejä laajasti barokista aina uuteen musiikkiin. Zahharenkovalta on seuraavaksi ilmestymässä levytys Bachin Partitoista keväällä 2018.

 

Takaisin