Ilon ja intohimon tarinoita kaupunginorkesterin konsertissa

Julkaistu 27.10.2017


Joensuun kaupunginorkesterin rakkaudentäyteisten konserttien syksy jatkuu torstaina 2.11. klo 19 Carelia-salissa. Orkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel tarjoilee tuolloin Uljas Pulkkisin konserton Tales of Joy, Passion, and Love nuoren klarinettilahjakkuuden Taavi Oramon ja baritoni Juha Kotilaisen tulkitsemana. Alkusoittona konsertissa on Jean Sibeliuksen Järnefeltin Kuolema-näytelmään säveltämä Valse romantique p. 62. ja konsertin päättää W.A. Mozartin Postitorviserenadiksikin kutsuttu kekseliäs ja yllätyksellinen Serenadi nro 9.

Klarinetisti, laulaja ja kapellimestari Taavi Oramo on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, mutta jatkaa opintojaan kapellimestariluokalla. Klarinetistina hän on esiintynyt mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sekä Lappeenrannan ja Kuopion kaupunginorkestereiden solistina. Oramo on mukana mm. Pro Musica -säätiön Vuoden Nuoriksi Muusikoiksi 2017 valitsemassa improvisaatio-, elektroniikka-, ja puupuhallinyhtye Tölöläbissä. Hän toimii vuonna 2017 kolmatta kertaa järjestettävän Eloa-festivaalin vastaavana tuottajana.

Baritoni Juha Kotilainen opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa ja hän on täydentänyt opintojaan mm. Thomas Hampsonin ja Peter Bernen mestarikursseilla. Kotilainen on vieraillut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla ja vieraillut laajalti oopperataloissa eri puolilla Eurooppaa. Kotilaisen laajaan ohjelmistoon kuuluu musiikkia liedistä nykysäveltäjien teoksiin. Vuonna 2018 hän laulaa mm. Olli Kortekankaan ja Tuomas Parkkisen valmisteilla olevassa Veljeni vartija -oopperassa keskeisen Johannes Rossin roolin.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel opiskeli orkesterinjohtoa Utrechtin konservatoriossa sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla. Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 Hempel sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle. Hänet on valittu syksystä 2018 alkaen ranskalaisen Toulonin oopperan musiikilliseksi johtajaksi.

 

Takaisin