Tapiola Sinfonietta avaa PianoEspoo-festivaalin kolmella suomalaisella pianokonsertolla

Julkaistu 30.10.2017

PianoEspoo-festivaalin avajaiskonsertti ”Suomalainen pianokonsertto” nostaa jalustalle suomalaiset pianokonsertot. Espoon kulttuurikeskuksessa 3.11. pidettävän konsertin ohjelmassa on kolme jännittävää pianokonserttoa: Lauri Kilpiön kantaesitettävä ”Shades of Light, Jaakko Kuusiston pianokonsertto op. 33, jonka hän itse johtaa, sekä Aarre Merikannon harvoin esitetty kolmas pianokonsertto. Näitä tulkitsevat Tapiola Sinfoniettan kanssa upeat nuoret solistit Joonas Ahonen, Aura Go ja Sonja Fräki.

Festivaalin taiteellinen johtaja Paavali Jumppanen kertoo: ”On upeaa saada avata Suomen itsenäisyyden juhlavuoden PianoEspoo-festivaali konsertilla, jonka kaikki teokset ovat kotimaisia, mutta samalla konserttiyleisölle todennäköisesti uusia tuttavuuksia. Merikannon kolmonen vuodelta 1955 on ani harvoin kuultu kotimaisten konserttojen helmi. Kilpiön ja Kuusiston uudet teokset ovat erilaisuudessaan erinomaista mainosta uudelle musiikille.Kaikki kolme konserttoa ovat mitä suurimmassa määrin ensemblekonserttoja, joissa pianon ja orkesterin suhde on hyvässä tasapainossa.Kaiken kruunaa solistikatras, joka on nuoren polven pianistiemme aatelia.”

Lisätietoa konsertista: http://tapiolasinfonietta.fi/concerts/suomalainen-pianokonsertto/

Pe 3.11.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus
SUOMALAINEN PIANOKONSERTTO
Tapiola Sinfonietta
Jaakko Kuusisto, kapellimestari
Aura Go, piano
Joonas Ahonen, piano
Sonja Fräki, piano

Aarre Merikanto: Pianokonsertto nro 3
Lauri Kilpiö: Pianokonsertto ”Shades of Light”, kantaesitys
Jaakko Kuusisto: Pianokonsertto op. 33

Yhteistyössä: PianoEspoo

Liput 25/19/15 €,Lippupiste

Avoin kenraaliharjoitus 3.11. klo 10-13 Espoon kulttuurikeskus, vapaa pääsy.
Taiteilijatapaaminen 3.11. n. klo 20.45. Espoon kulttuurikeskus, vapaa pääsy.

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan: http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Takaisin