Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteislevyllä Pekka Kostiaisen Requiem

Julkaistu 30.10.2017

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin uusi yhteislevytys sisältää jyväskyläläissäveltäjä Pekka Kostiaisen Requiemin. Alba Records -yhtiön kanssa tehdyn levytyksen johtaa Ville Matvejeff ja Requiemin solisteina ovat sopraano Suvi Väyrynen, mezzosopraano Ena Pongrac, tenori Simo Mäkinen ja basso Tapani Plathan. Requiemin kuoro-osuuksista vastaa jyväskyläläinen Musica-kuoro.

Jyväskylän seurakunnan ja Jyväskylä Sinfonian yhteinen tilausteos Pekka Kostiaiselta sai kantaesityksensä vuonna 2014. Requiem-levy on äänitetty loka-marraskuussa 2016 Mikkelin Mikaelissa, ja sen tuottajana sekä äänittäjänä toimi Simon Fox-Gál.

Gregoriaanisen laulun kvintti-kvarttiharmonioita hyödyntävä teos on Kostiaisen vastaus vuosisatojen mittaiseen Requiem-sävellysten perinteeseen. Säveltäjän oma Musica-kuoro tulkitsee latinankielisen ikiaikaisen tekstin, ja lisäväriä teokseen tuovat kellopeli, harppu ja antiikkisymbaalit.

Sanomalehti Keskisuomalaisen kriitikko kirjoitti seuraavaa Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin Requiem-esityksestä 2.11.2016: ”Mikkelin kaupunginorkesterilla vahvistettu Jyväskylä Sinfonia oli esityksessä harvinaislaatuisessa terässä. (…) Laajennettu jousisto soi Taulumäen kirkossa fantastisesti. (…) Musica-kuoro ei ole koskaan kuulostanut yhtä eheältä.”

Requiem-levy julkaistaan lauantaina 28.10. Musica-kuoron 40-vuotisjuhlakonsertissa, joka kuullaan Jyväskylän Aalto-salissa.

Pekka Kostiainen tunnetaan parhaiten kuoromusiikin säveltäjänä ja Musica-kuoron perustajana sekä pitkäaikaisena johtajana. Alba Recordsilta on ilmestynyt viimeisimmäksi vuonna 2014 Pekka Kostiaisen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kostiainen conducts Kostiainen 8 -levy Musica-kuoron kanssa.

 

Takaisin