Kantele ja kaupunginorkesteri absoluuttisessa nollapisteessä

Julkaistu 7.11.2017


Kanteletta ei usein nähdä sinfoniaorkesterin soolosoittimena, mutta nyt siihen on mahdollisuus torstaina 9.11. Carelia-salissa klo 19. Kantelemuusikko Eva Alkula nousee tuolloin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa lavalle esittämään islantilaisen Hugi Gudmundssonin teoksen Alkul, suomeksi absoluuttinen nollapiste. Dylan Corlayn johtamana konsertissa kuullaan myös ranskalaissäveltäjien Gounod’nja Faurén musiikkia sekä Jean Sibeliuksen aikanaan julkaisemattomaksi jäänyt teos Cassazione op. 6.

Kantelemuusikko Eva Alkula työskentelee erityisesti nykymusiikin, sähkömusiikin ja japanilaisvaikutteisen musiikin parissa. Alkula esiintyy solistina ja kamarimuusikkona, ja on konsertoinut lukuisissa Euroopan maissa, Venäjällä, USA:ssa ja Japanissa. Uutta kantelemusiikkia hän on esittänyt musiikkijuhlilla Suomessa Meidän Festivaalilta Kuhmon Kamarimusiikkiin sekä eri puolilla maailmaa mm. MATA –festivaaleilla New Yorkissa ja Myrkir musiikkipäivillä Reykjavikissa.

Ranskalaissyntyinen Dylan Corlay on kuudennen kansainvälisen Jorma Panula kapellimestarikilpailun voittaja vuodelta 2015. Hän on suorittanut Pariisin konservatoriossa diplomit orkesterinjohdosta, fagotinsoitosta, kamarimusiikista, improvisoinnista ja opettamisesta. Corlay on toiminut vuodesta 2015 lähtien Philharmonie de Paris’n Ensemble Intercontemporainin apulaiskapellimestarina.

 

Takaisin