Tapiola Sinfonietta ja Jukka Perko kantaesittävät Outi Tarkiaisen saksofonikonserton ”Saivo”

Julkaistu 13.11.2017


Outi Tarkiaisen saksofonikonsertto Saivo saa ensiesityksensä 17.11. Espoon kulttuurikeskuksessa solistinaan saksofonisti
Jukka Perko. Saivo on Tapiola Sinfoniettan tilausteos, jossa vahvana innoittajana on ollut saamelainen mytologia. Ohjelmassa on myös toinen pohjoisiin tunnelmiin johdattava teos, Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus, konsertto linnuille ja orkesterille. Lisäksi Anna-Maria Helsingin johtamassa konsertissa kuullaan Šostakovitšin Kamarisinfonia op. 73a. Helsing johtaa myös iltapäiväkonsertin 16.11., jossa esitetään Rautavaaran ja Šostakovitšin teokset.

”Saivo on saanut inspiraationsa pohjoisen vuonon heijastuksista. Sana ”saivo” on peräisin saamelaisten muinaisuskosta ja tarkoittaa alun perin kaksipohjaista järveä, jonka alapuolella on tuonpuoleisten olentojen asuttama maailma – kuin kuvajainen meidän maailmastamme”, kertoo Tarkiainen sävellyksensä taustoista.

Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus tuo Tapiolasaliin lintujen laulun. Vuonna 1972 Oulun yliopiston ensimmäistä promootiota varten sävelletystä teoksesta on tullut yksi suomalaisen taidemusiikin kansainvälisesti tunnetuimmista ja esitetyimmistä teoksista. Molemmat konsertit päättyvät Šostakovitšin karheanvoimakkaan Kamarisinfoniaan, joka kuullaan Rudolf Barshain jousiorkesterisovituksena. Tunnelataukseltaan vahvassa teoksessa ovat aistittavissa toisen maailmasodan jälkeiset tunnot.

To 16.11.2017 klo 14, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
ILTAPÄIVÄKONSERTTI: ARKTISIA SÄVELIÄ
Tapiola Sinfonietta
Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Jukka Rantamäki, juontaja
Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus, konsertto linnuille ja orkesterille
Dmitri Šostakovitš: Kamarisinfonia op. 73a, sov. Rudolf Barshai

Liput Lippupisteestä: 20 €, sis. leivoskahvit

Pe 17.11.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
KUVAJAISIA
Tapiola Sinfonietta
Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Jukka Perko, saksofoni
Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus, konsertto linnuille ja orkesterille
Outi Tarkiainen: Saksofonikonsertto ”Saivo”, kantaesitys
Dmitri Šostakovitš: Kamarisinfonia op. 73a, sov. Rudolf Barshai

Liput Lippupisteestä 25/19/11 €

Konserttiesittely (FM Kimmo Korhonen) pe 17.11.2017 klo 18.15, Espoon kulttuurikeskus. Vapaa pääsy.

Tutustu Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakauden 2017/2018 ohjelmaan: http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/sinfonietta17-18/

 

Takaisin