Legendaarinen Leif Segerstam Mikaelissa

Julkaistu 21.11.2017


Syksyn odotettu huippuvierailija on kapellimestari-säveltäjälegenda Leif Segerstam. Poikkeuksellisen mittava määrän sinfonioita säveltänyt Segerstam tuo tuliaisinaan uuden sinfonian, joka on järjestysluvultaan jo nro 317. Konsertin solistina soittaa ranskalainen pianisti-säveltäjä Christophe Sirodeau. Segerstamin ja Hindemithin musiikkia kehystävät Sibeliuksen sävelet, Kurkikohtaus ja Rakastava-sarja.

NELJÄ TEMPERAMENTTIA
ke 22.11.2017 klo 19, Mikaeli
Leif Segerstam, kapellimestari
Christophe Sirodeau, piano
Jean Sibelius: Kurkikohtaus näytelmästä Kuolema op. 44
Paul Hindemith: Neljä temperamenttia pianolle ja jousille
Leif Segerstam: Sinfonia nro 317, kantaesitys
Jean Sibelius: Rakastava-sarja op. 14

Leif Segerstam (s. 1944), kapellimestari, säveltäjä, viulisti ja pianisti, on yksi Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista. Segerstam on johtanut urallaan useita merkittäviä orkestereita ympäri maailman. Pohjoismainen musiikkineuvosto myönsi Segerstamille Pohjoismaiden neuvoston vuoden 1999 musiikkipalkinnon hänen ansioistaan pohjoismaisen musiikin väsymättömänä esille tuojana.

Konsertin solistina soittaa ranskalainen pianisti-säveltäjä Christophe Sirodeau. Hän on opiskellut sekä Ranskassa ja Venäjällä. Hän on laajasti tunnustettu sekä pianistina, että säveltäjänä.

Paul Hindemithin teos Neljä temperamenttia kuvaa neljää antiikin oppien mukaista ihmistyyppiä. Teoksessa johdantoa seuraa neljä jaksoa, joissa alussa kuultuja aiheita muunnellaan neljän temperamentin mukaisesti.

Segerstamin ja Hindemithin musiikkia kehystävät Sibeliuksen sävelet. Kurkikohtaus op.44 on alun perin sävelletty Arvid Järnefeltin näytelmään Kuolema. Illan konsertissa kuultava Rakastava-sarja op. 14 on sävelletty vuonna 1912 jousiorkesterille ja lyömäsoittimille.

 

Takaisin