Kamarikonsertti "Rytmiä, kipinää ja draamaa" 22.11. klo 19 Korundissa ja 23.11. klo 19 Luontokeskus Naavassa

Julkaistu 21.11.2017


Lapin kamariorkesteria kuullaan keskiviikkona 22.11. klo 19 Korundissa ja torstaina 23.11. klo 19 Luontokeskus Naavassa (Pyhätunturi) kamarikonsertissa ”Rytmiä, kipinää ja draamaa”.

Konsertin voi hyvin nähdä kiteytyvän yhteen sanaan: intohimo. Illan musiikillisesta ohjauksesta ja cembalosta vastaava saksalainen barokkispesialisti Andreas Spering johdattaa yleisön Bachin rytmikkäiden tanssien ja Haydnin sinfonian tunnemaailmojen saloihin, joiden dramatiikka kätkeytyy viuhkojen ja peruukkien taakse. Kipinää konserttiohjelmaan iskevät Charles Ivesin teoksen ”Tone Roads No 1” äänimassa sekä Weberin elämänkertaseptetto ”Aus Meinem Leben”, joka palauttanee mieliimme aiemmin tällä konserttikaudella soitetun Bedřich Smetanan samannimisen teoksen.

Andreas Spering on Euroopan johtavia vanhan musiikin asiantuntijoita, ja kysytty kapellimestarivierailija niin ooppera- kuin muihin teoksiin (mm. Aix-en-Province –festivaalit; Scottish Chamber Orchestra ja Münchenin Radion Sinfoniaorkesteri).

Yleisölle avoin kenraaliharjoitus pidetään Korundissa ke 22.11. klo 10 – 11.15 (liput 2 euroa). Andreas Spering taiteilijatapaamisessa Korundissa ke 22.11. klo 18.

Tervetuloa!

 

Takaisin