Kirmo Lintisen Kosertto-orkesterille teoksen kantaestys to 23.11.

Julkaistu 21.11.2017


Sibeliuksen seuraajat hankkeen kantaesitys to 23.11. konsertissa

Sellistilegenda Torleif Thedéen taituroi Schumannin sellokonserton parissa torstaina 23.11. Carelia-salissa klo 19 Jurjen Hempelin johtamassa Konsertto orkesterille –konsertissa Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Vähintään yhtä upea elämys on kaupunginorkesterin tilausteoksen Kirmo Lintisen Concerto per orchestran kantaesitys, jossa kaupunginorkesterin omat muusikot pääsevät loistamaan solistisissa osuuksissa. Alkusoittona kuullaan Franz Schubertin pianolle säveltämät Saksalaiset tanssit D. 820 Anton Webernin orkestroimana.

Kirmo Lintinen (s. 1967) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin koulutusohjelmasta pääaineenaan sävellys ja sovitus. Muusikkona, solistina ja kapellimestarina tunnetuksi tulleen Lintisen toista sataa sävellystä kattavat musiikkialastenlauluista oopperaan ja jazzista barokki-alluusioihin. Konsertissa kantaesitettävä sävellys on osa valtakunnallista Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n ja Suomen Säveltäjät ry:n Sibelius-rahaston kanssa järjestämää Sibeliuksen seuraajat-hanketta. Suomen Kulttuurirahaston tuella hanke on mahdollistanut viidentoista uuden sävellyksen tilaamisen suomalaisten orkesterien esitettäväksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Torleif Thedéen on eräs Skandinavian arvostetuimmista muusikoista. Hän nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 1985 voitettuaan kolme maailman arvostetuinta sellokilpailua. Siitä lähtien hän on konsertoinut ympäri maailmaa huippuorkestereiden solistina. Vuodesta 1996 lähtien hän on toiminut Tukholman kuninkaallisen konservatorion professorina. Hän soittaa David Tecchlerin vuonna 1711 rakentamalla soittimella, joka aiemmin tunnettiin Lynn Harrel sellona.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel opiskeli orkesterinjohtoa Utrechtin konservatoriossa opettajinaan David Porcelijn ja Kenneth Montgomer sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla Seiji Ozawan kutsumana.

 

Takaisin