Joensuun kaupunginorkesteri ja konservatorion opiskelijat Sibeliuksen jalanjäljissä

Julkaistu 27.11.2017


Joensuun kaupunginorkesteri ja Joensuun konservatorion opiskelijat yhdistävät voimansa Suomi100 juhlavuoden "Yhdessä"-teeman hengessä torstaina 30.11. klo 19 Carelia-salissa. Yhteensä lähes 200 muusikkoa ja muusikonalkua soittaa kolmessa kokoonpanossa suomalaista musiikkia Eero Lehtimäen johtamana.

Konsertin aloittaa konservatorion nuorisopuhallinorkesteri kaupunginorkesterin puhaltajien vahvistamana esittäen mm. Janne Ikosen tuoreen Suomi 100 alkusoittofanfaarin ja Sibeliuksen alkujaan uruille kirjoittaman Intradan op. 111a. Konservatorion ja kaupunginorkesterin jousisoittajat puolestaan tarjoilevat mm. Sibeliuksen Andante Festivon noin 100 muusikon voimin esitettynä. Konsertin jälkipuoliskolle kaupunginorkesterin riveihin istahtavat konservatorion pisimmällä olevat opiskelijat Ernst Mielckin Macbeth-alkusoiton ja Sibeliuksen Karelia-sarjan pariin. Konsertin päättää itseoikeutetusti Sibeliuksen Finlandia.

Jorma Panulan kapellimestariluokalta Sibelius-Akatemiasta valmistunut Eero Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Hän voitti kansainvälisen NWBC-kapellimestarikilpailun vuonna 2014, ja on sen jälkeen vieraillut mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Prince of Denmark’s Brass Ensemblen kapellimestarina. Vuonna 2017 Eero debytoi Joensuun kaupunginorkesterin lisäksi myös mm. Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Oulu Sinfonian kapellimestarina. Hän johtaa vakituisesti Polyteknikkojen Orkesteria ja Aava Winds -puhallinyhtyettä, jonka perustaja hän myös on.

 

Takaisin