Musiikkilääketiedepalkinto Hanna Fontanalle

Julkaistu 4.12.2017


Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistys on myöntänyt vuoden 2017 Musiikkilääketiedepalkinnon Suomen Kansallisoopperan ja Baletin henkilöstöpäällikkö Hanna Fontanalle. Palkinto myönnettiin nyt kahdeksannen kerran henkilölle tai yhteisölle, joka on Musiikkilääketieteen yhdistyksen mielestä vaikuttanut merkittävällä tavalla muusikon terveyteen ja hyvinvointiin.

Aikaisemmin palkittuja ovat olleet mm. muusikko ja pedagogi Erja Joukamo-Ampuja, Yleisradion ylilääkäri Aslak Savolainen, musiikkifysioterapeutti Katarina Porander ja fysiatrian erikoislääkäri Heikki Levon.

Muusikon ammatti on fyysisesti ja psyykkisesti vahvasti kuormittavaa ja siihen liittyvät terveysongelmat ovat usein ainutlaatuisia. Niiden hoitaminen edellyttää erityisosaamista muusikon ammatin ja terveyden erikoispiirteistä. Suomessa pitkälle kehittynyt musiikkilääketiede tarjoaa apuaan muusikon terveyden edistämiseen samaan tapaan kuin urheilulääketiede palvelee urheilijoita. Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys järjestää alan koulutusta musiikin ja terveydenhoitoalan ammattilaisille ja ylläpitää mm. Helsingin Musiikkitalon ja Turun moniammatillisia muusikkopoliklinikoita.

”Hanna on energinen ja positiivinen ihminen, joka on Kansallisoopperan henkilöstöpäällikkönä tukenut aktiivisesti talon muusikoiden työhyvinvointia. Hän on myös osallistunut alkumetreiltä lähtien yhdistyksemme ylläpitämän Helsingin Musiikkitalon muusikkopoliklinikan kehittämistyöhön”, pitkään muusikoiden lääkärinä toiminut yhdistyksen varapuheenjohtaja, dosentti Miikka Peltomaa sanoo.

”Hanna on rakentanut aktiivisesti oopperan työterveyshuollon kanssa muusikoitten ja tanssijoitten tarpeisiin räätälöityä erikoislääkärien ja fysioterapeuttien verkostoa, ja on huomioinut henkilöstö- ja ammattiryhmien erityispiirteitä oopperan työhyvinvointihankkeissa.”

 

Takaisin