Ekumeenista joulua vietetään Turun tuomiokirkossa 14.12.2017 rauhan ja yhteistyön hengessä

Julkaistu 13.12.2017

Ekumeenista joulua vietetään vuonna 2017 Suomi 100 -juhlavuoden tunnuslauseen mukaisesti yhdessä. Teemana ovat jouluevankeliumista tutut sanat ”Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto”. Humanitaarisen viestin tuojaksi Turun tuomiokirkossa pidettävään tilaisuuteen on kutsuttu Hussein Al-Taee.

Al-Taee on suomalais-irakilainen rauhanneuvottelija, joka työskentelee projektipäällikkönä konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) Irak-ohjelmassa.

Al-Taee muistuttaa, että rauhan säilyminen perustuu kaikkien kansalaisten yhteiseen tahtoon elää sovussa, noudattaen lakeja ja yhteisiä pelinsääntöjä.

- Meidän on pidettävä huolta siitä, että kukaan ei jää yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle. Samalla kun vahvistamme demokratiaa, pidämme huolen siitä, että vuoropuhelun ja myötätunnon taitoja pidetään yllä. Keskinäinen luottamus on sisäisen turvallisuutemme ja ulkopolitiikkamme tärkein pilari, Al-Taee korostaa.

Kirkkokuntien ekumeenisen rauhanvetoomuksen Tuomiokirkossa esittävät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, Suomen katolisen kirkon ja Helsingin piispa Teemu Sippo sekä Suomen vapaakirkon kirkkokunnan johtaja Hannu Vuorinen.

Itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi lukuisat siniristiliput liehuvat tuomiokirkon käytävillä Luostarivuoren koulun oppilaiden käsissä. Kolehti kerätään rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Illan musiikista vastaavat sopraano Karita Mattila, Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Pertti Pekkanen, Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit johtajanaan Tommi Saalas, kanttori Jukka Pietilä sekä urkuri Markku Hietaharju.

Tervetuloa Tuomiokirkkoon!

Info:
Ekumeeninen joulu Suomen Turussa torstaina 14.12.2017 klo 18, Turun tuomiokirkko
Tilaisuus televisioidaan, joten kirkkoon on hyvä saapua viimeistään klo 17.40. Taltiointi lähetetään Ylen TV1:ssä jouluaattona noin tunti ennen joulurauhanjulistusta.
Vapaa pääsy.

 

Takaisin