Lapin kamariorkesteri "Tanssien joulunviettoon" huippuvieraana Kirill Gerstein ke 20.12. klo 19 Kemijärven kulttuurikeskus ja to 21.12. klo 19 Korundi

Julkaistu 15.12.2017


Lapin kamariorkesterin vieraaksi saapuu joulukuussa säihkyvä huippupianisti Kirill Gerstein. Konsertit, teemalla "Tanssien joulunviettoon", pidetään Kemijärven kulttuurikeskuksessa ke 20.12. klo 19 ja Korundissa to 21.12. klo 19. Konsertit johtaa kapellimestari John Storgårds.

Konserteissa kuullaan Ludwig van Beethovenin pianokonsertto no 4 G-duuri ja Beethovenin 7. sinfonia, joka Richard Wagnerin toteamana on saanut rytmisestä energisyydestään lisänimen ”Tanssin apoteoosi”. Samoin kuullaan Suomen ensiesityksenä ruotsalaisen Mats Larsson Gothen (s. 1965) Beethovenin 7:ttä sinfoniaa heijasteleva teos 'The Apotheosis of the Dance'. Joulun teemaan konserteissa johdattaa Max Regerin joululauluihin perustuva ’Weihnachten’ (v. 1915) teoksesta ’7 Stücke für Orgel’. Kuultavan teoksen on sovittanut jousiorkesterille Otto Meyer.

Venäjällä v. 1979 syntynyt, nykyisin myös Yhdysvaltain kansalaisuuden omaava Kirill Gerstein on pianon tämän hetken kirkkaimpia maailmantähtiä. Marraskuussa hän vieraili mm. Chicagon sinfoniaorkesterin vieraana Riccardo Mutin johdolla. Uransa alussa myös jazzpianonsoittoa opiskellut Gerstein on soittanut myös mm. Los Angelesin, New Yorkin, Wienin ja Berliinin filharmoonikkojen solistina. Gerstein on saanut arvostetut Gilmore Yound Artist- ja Gilmore Artist- palkinnot.

 

Takaisin