RSO kantaesittää Perttu Haapasen huilukonserton

Julkaistu 16.4.2018


Radion sinfoniaorkesteri
kantaesittää Perttu Haapasen huilukonserton 18.-19.4. Musiikkitalossa. Solistina esiintyy orkesterin oma soolohuilisti Yuki Koyama. Kapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla ohjelmassa on myös sekä Sibeliuksen että Schönbergin sävellykset Pelleas ja Melisande -tarinasta. Konsertti 18.4. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa.

Perttu Haapasen varhaisin tuotanto on enimmäkseen pienille kokoonpanoille sävellettyä kamarimusiikkia, mutta 2000-luvulla on syntynyt myös orkesterimusiikkia. Viime aikoina Haapanen on yhä useammin yhdistänyt musiikkiinsa videotaidetta, joka on tuonut siihen uuden ilmaisun tason. Uudessa huilukonsertossaan Haapanen luotaa huilun äänen ja soittotapojen ulottuvuuksia, joita hän kuvaa sanaparein hengitys-suihkumoottori, perhonen-snorkkeli ja suudelma-katedri.

Venäläissyntyinen mutta Suomeen 16-vuotiaana muuttanut Dima Slobodeniouk on noussut kapellimestarina vakaasti kohti kansainvälistä menestystä. Yhtenä merkkipaaluna Slobodenioukin urakehityksessä oli debyytti tämän vuoden helmikuussa Berliinin filharmonikkojen johtajana. Slobodeniouk on toiminut vuodesta 2013 lähtien Galician sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana ja sen rinnalla syksystä 2016 lähtien myös Sinfonia Lahden ylikapellimestarina.

Yuki Koyama on voittanut Biwakon kansainvälisen huilukilpailun, Japanin Musiikkikilpailun sekä kaksi kertaa Japanin lukioiden musiikkikilpailun. Vuonna 2004 hän voitti 6. Kansainvälisen Koben huilukilpailun. Koyama on pitänyt soolokonsertteja ympäri Japania ja työskennellyt monissa maansa sinfoniaorkestereissa, kuten mm. Japanin radion sinfoniaorkesterissa, New Japan Philharmonic -orkesterissa, Japanin filharmonikoissa, Tokion filharmonikoissa ja Osakan sinfoniaorkesterissa. Radion sinfoniaorkesterin soolohuilistina Yuki Koyama aloitti syksyllä 2014.

18.4. klo 19
Keskiviikkosarja 14

19.4. klo 19
Torstaisarja 9

Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Yuki Koyama, huilu
Jean Sibelius: Pelléas ja Mélisande, sarja op. 46
Perttu Haapanen: Huilukonsertto, kantaesitys (Ylen tilaus)
Arnold Schönberg: Pelleas und Melisande op. 5
Liput: 9-35 €
Yle Radio 1 & Yle Areena

 

Takaisin