Leila Josefowicz soittaa Zimmermannin viulukonserton RSO:n kevätkauden päätöskonsertissa

Julkaistu 17.5.2018


Radion sinfoniaorkesterin
konserttikausi 2017–2018 päättyy Musiikkitalossa perjantaina 25.5. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla päätöskonsertissa kuullaan ennakkotiedoista poiketen Mendelssohnin Kesäyön uni -sarjan sijaan Joonas Kokkosen Interludejaoopperasta Viimeiset kiusaukset. Lisäksi ohjelmassa on Schumannin sinfonia nro 1, lisänimeltään ”Kevät” sekä Bernd Alois Zimmermannin viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Leila Josefowicz.

Myöhäisillan kamarimusiikissa
RSO:n tuore soolosellisti Tomas Nuñez-Garcés tulkitsee Bachin soolosellosarjan nro 2. Ennen konserttia ylikapellimestari Hannu Lintu ja toimittaja Outi Paananen tekevät katsauksen tulevaan konserttikauteen Musiikkitalon päälämpiössä.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertti nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 3.6. ja 10.6. ja uusintana Yle TV1:ssä 9.6. ja 16.5.

Bernd Alois Zimmermanninsyntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 100 vuotta. Juhlan kunniaksi RSO on esittänyt säveltäjän tuotannosta mm. orkesteriteokset Photoptosis ja Stille und Umkehr. Teemaa jatketaan myös tulevalla syyskaudella, jolloin ohjelmassa on mm. vokaalisinfonia oopperasta Die Soldaten. 25.5. kuultava viulukonsertto myös levytetään.

Kanadalaissyntyinen mutta Yhdysvalloissa varttunut Josefowicz on tullut tunnetuksi omaleimaisena, itsenäisen tien raivanneena viulutaiteilijana. Loistokas kansainvälinen ura alkoi 1990-luvulla, jolloin hän häikäisi kuulijat klassis-romanttisen ohjelmiston tulkitsijana. Hän kuitenkin hylkäsi perinteisen tähtimuusikon uran ja on kääntynyt yhä vahvemmin uuden musiikin esittäjäksi. Josefowicz esiintyy nykyisin laajalti eri puolilla maailmaa. Viime kausina hän on vieraillut mm. Berliinin filharmonikkojen, Zürichin Tonhalle-orkesterin, Tokion Metropolitan-orkesterin sekä Chicagon, San Franciscon ja Minnesotan orkesterien solistina.

25.5. klo 19
Perjantaisarja 14

Hannu Lintu, kapellimestari
Leila Josefowicz, viulu
Joonas Kokkonen: Interludeja oopperasta Viimeiset kiusaukset
Bernd Alois Zimmermann: Viulukonsertto
Robert Schumann: Sinfonia nro 1 "Kevät” op. 38
Ennen konserttia klo 18 alalämpiö: Uusi kausi 2018–2019! Toimittaja Outi Paananen ja ylikapellimestari Hannu Lintu keskustelevat.
Myöhäisillan kamarimusiikki:
Tomas Nunez-Garces, sello
J. S. Bach: Sarja soolosellolle nro 2

 

Takaisin