Huikeaan finaaliin enää kuukausi – tunnelmaan virittäydytään monipuolisen oheisohjelman myötä

Julkaistu 17.10.2014


Kuva: Heikki Y. Rissanen

III Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on lajissaan ainutlaatuinen: se on ainoa Suomessa toteutettava kansainvälinen orkesterikokoonpanolle suunnattu sävellyskilpailu. Kilpailu lukeutuu myös suosituimpien ja arvostetuimpien sävellyskilpailujen joukkoon maailmanlaajuisesti. III Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun ympärillä jo tällä viikolla käynnistyvä oheisohjelma tarjoaa säkenöiviä elämyksiä kaikille aisteille ja sitä myötä mahdollisuuden tutustua lähemmin Uuno Klamiin säveltäjänä ja henkilönä. Kilpailu ei siis rajoitu Kouvolan Kuusankoskitalolla torstaina 13.11.2014 klo 19 ja Kotkan konserttitalolla perjantaina 14.11.2014 klo19 pidettäviin finaalikonsertteihin, vaan on laajasti esillä oheistapahtumissa molemmissa finaalikonserttikaupungeissa.

”Bongaa Uuno!” -kampanja ja kilpailu: kerro missä bongasit Uunon

Finaalikonserttikaupungeissa Kotkassa ja Kouvolassa voi lauantaista 18.10. lähtien bongata mystisen Uuno-hahmon. Uuno-hahmo liikkuu useissa paikoissa ennen marraskuista finaalia. Finaalikonserttilippujen arvontaan voi osallista bongaamalla Uuno-hahmon ja ilmoittamalla havaintopaikan joko Kymi Sinfoniettan Facebook-sivuilla olevaan ”Bongaa Uunohahmo!” -kampanjakuvan kommenttikenttään (”Missä bongasit Uunon?”) tai osoitteeseen klamicompetition[at]kymisinfonietta.fi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi lippua jompaankumpaan finaalikonserttiin voittajan valinnan mukaan. Kampanja on käynnissä siis lauantaista 18.10. maanantaihin 3.11. asti

Musiikki ja ruokakulttuuri kohtaavat Uuno Klami -juhlamenussa

Uuno Klami -sävellyskilpailu tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa elämyksiä kaikille aisteille. Sävellyskilpailun yhteistyöravintoloissa saatavilla oleva Uuno Klami -juhlamenu tarjoaa herkullisia ateriakokonaisuuksia Uuno Klamin hengessä. Menut ovat jokaisessa ravintolassa erilaiset. Kukin ravintola on luonut menukokonaisuuden omista arvoistaan ja makumaailmoistaan käsin lähiruokapainotuksella. Uuno Klami -juhlamenut ovat tarjolla lokakuun lopusta lähtien Kouvolan ja Kotkan Fransmanneissa, Ravintola Wanhassa Fiskarissa (Kotka) ja Ravintola Vaustissa (Kotka). Luvassa on nautinnollisia makuelämyksiä!

Näkökulmia Uuno Klamiin ja säveltäjyyteen - Finalistit pääsevät myös esiin

Kotkan Laulumiestalolla keskiviikkona 12.11. klo 18
pidettävä ”Näkökulmia Uuno Klamiin ja säveltäjyyteen” -tilaisuudessa FT Helena Tyrväinen kertoo tuoreesta väitöskirjastaan ja FT Juha Torvinen esittelee uusia tutkimustuloksia nykysäveltäjyydestä. Lisäksi II Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun vuonna 2009 voittanut Joachim F. W. Schneider kertoo sävellyskilpailun vaikutuksista säveltäjän uraan ja elämään.

Finalistit pääsevät puolestaan ääneen ennen finaalikonsertteja Säveltäjät esiin -tilaisuuksissa torstaina 13.11. klo 17.30 Kuusankoskitalon yläkerran kokoushuone Hirvelässä ja perjantaina 14.11. klo 17.30 Kotkan konserttitalon Kokous Seiskassa (Kotkankatu 7) Jussi-Pekka Rantasen haastattelemina. Konserttipaikoilla on myös esillä Uuno Klami -näyttely.

Säveltäjä Uuno Klamin (1900–1961) innoittama sävellyskilpailu tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kuulla useita korkeatasoisia kantaesityksiä huippuorkesterin tulkitsemana kahdessa eri finaalikonsertissa Kuusankoskitalolla torstaina 13.11.2014 klo 19 ja Kotkan konserttitalolla perjantaina 14.11.2014 klo19. Myös itse finalistit - Alexander Muno (Saksa), Teodor Nicolau (Suomi/Romania), Axel Ruoff (Saksa), Luca Vago (Italia) ja Sauli Zinovjev (Suomi) - ovat läsnä konserteissa ja niiden harjoituksissa. Kymi Sinfonietta esittää finaalikonserteissa kaikki viisi finaaliteosta kapellimestari Yasuo Shinozakin johdolla. Konsertissa päästään myös nauttimaan upeaa kansainvälistä uraa tekevien solistien sopraano Piia Komsin ja baritoni Gabriel Suovasen esityksistä. Nimekkääseen tuomaristoon kuuluvat Kalevi Aho (pj.), Magnus Lindberg, Erkki-Sven Tüür ja Yasuo Shinozaki. Myös jury on paikalla finaaliviikolla. YLE Radio 1 välittää Kotkan finaalikonsertin suorana lähetyksenä. Finaalikonserttien juontajana on Jussi-Pekka Rantanen


 

Takaisin