Kymi Sinfonietta ja Tallinnan kamariorkesteri yhdistävät voimansa neljän juhlan konsertissa

Julkaistu 26.5.2015


Kuva: Tuuli Koivisto

Kymijoen Lohisoitto -festivaalin avajaiskonsertissa keskiviikkona 3.6. klo 19 Kotkan konserttitalolla on todella aihetta musiikilliseen juhlaan! Kymenlaakson kulttuurin lippulaiva Kymi Sinfonietta ja maansa eturivin muusikoista koostuva Tallinnan kamariorkesteri yhdistävät voimansa neljän juhlan upeassa konsertissa: Lohisoitto-festivaali täyttää 20 vuotta, Kotkan ja Tallinnan ystävyyskaupunkisuhteet solmittiin 60 vuotta sitten, Jean Sibeliuksen syntymästä on kulunut 150 vuotta ja virolaisen säveltäjämestarin Arvo Pärtin syntymästä 80 vuotta.

Illan ohjelma sytyttää kansainvälisten huippujen suvereenit musiikilliset taidot täyteen loistoonsa: konsertissa päästään nauttimaan yhteisorkesterin muhkeasta soitosta maineikkaan Atso Almilan johdolla Sibeliuksen viidennessä sinfoniassa, yhden ilmaisuvoimaisimman sopraanotähtemme Mia Huhdan äänestä samaisen säveltäjämestarin lauluissa ja Tallinnan kamariorkesterin ja sen viulistien Olga Voronovan ja Harry Traksmannin monipuolisista solistitaidoista.

Kymi Sinfoniettan ja Tallinnan kamariorkesterin yhteistyö jatkuu syksyllä 2015 kun orkesterit konsertoivat yhdessä syyskuussa Tallinnassa.

Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertti, ”Neljän juhlan ilta”
Ke 3.6. klo 19 Kotkan konserttitalo
Orkesterit: Kymi Sinfonietta ja Tallinnan kamariorkesteri
Kapellimestari: Atso Almila
Solistit:
Mia Huhta, sopraano
Harry Traksmann, viulu
Olga Voronova, viulu

Ohjelma:
Alfred Schnittke: Moz-Art à la Haydn
Arvo Pärt: Trisagion
Jean Sibelius: Luonnotar, sävelruno sopraanolle ja orkesterille
Jean Sibelius: Säv, säv, susa
Jean Sibelius: Var det en dröm?
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5

Liput: 25 €, Asiakaspalvelupiste Ruorista (Kirkkokatu 6, Kotka, puh. 05-234 4444),
Lippupalvelusta tai tuntia ennen ovelta.

 

Takaisin