Mikkelin kaupunginorkesteri matkaa Salzburgista Ruotsinmaalle

Published 5.3.2019

Lisa Larsson_12 

Torstaina 7.3.2019 klo 19 tulee Katarina Andreasson uusintavierailulle Mikkeliin johtamaan Salzburgista Ruotsinmaalle -konsertin. Ruotsalainen tähtisopraano Lisa Larsson laulaa solistinumeroina Mozartin aarian L'amero, sarò costante sekä Rolf Martinssonin Garden of Devotionin. Orkesterilla on ilo saada säveltäjä Martinsson kuulemaan konserttia, jossa kuullaan lisäksi Mozartin kaksi divertimentoa. Kaupunginorkesteri juhlistaa samalla Mikkelin kaupungin syntymäpäivää erikoishintaisilla lipuilla.

Katarina Andreasson lukeutuu Ruotsin eturivin viulisteihin, joka myös johtaa säännöllisesti kotimaansa orkestereita. Kansainvälisen kapellimestaridebyyttinsä hän teki BBC Ulsterin orkesterin kanssa Belfastissa ja toimii samaisen orkesterin vierailevana kapellimestarina. Lisäksi hän johtaa säännöllisesti Puolassa, Ukrainassa, Latviassa sekä Tanskassa. Viulistina hän teki kansainvälisen debyyttinsä The Philharmonia orchestran kanssa Royal Festival Hallissa Lontoossa 1997 Howard Blaken Viulukonsertolla “The Leeds”, jonka esitys sai ylistävät kritiikit.

Ruotsalainen sopraano Lisa Larsson on tullut tunnetuksi monipuolisesta repertuaaristaan, joka kattaa barokkimusiikista nykymusiikkiin mukaan lukien useita kantaesityksiä. Viime vuosina hän on laajentunut entisestään ohjelmistoaan esittäen Mahlerin, Richard Straussin, Brahmsin, Berliozin, Brittenin ja Stravinskyn teoksia. Larsson tekee tiivistä yhteistyötä ruotsalaisen säveltäjän Rolf Martinssonin kanssa kantaesittäen ja levyttäen hänen teoksiaan. Euroopan huippuluokan oopperataloissa ja festivaaleilla vieraillut Larsson on myös levyttänyt ahkerasti yhteistyössä maineikkaiden kapellimestarien kanssa.

Malmön musiikkiakatemian professori Rolf Martinson (s. 1956) kuuluu Ruotsin kansainvälisesti menestyneimpiin nykysäveltäjiin. Hänen sävelkielensä on helposti lähestyttävää, melkeinpä uusromanttisesti väritettyä, ja sen melodiikka ei kaihda mieleenpainuvia sävelmiä. Martinssonin musiikin parhaat hyveet löytyvät hänen kenties menestyneimmästä teoksestaan, vuonna 2014 kantaesitetystä laulusarjasta Garden of Devotion sopraanolle ja jousiorkesterille. Varta vasten Lisa Larssonille kirjoitettua teosta on esitetty jo kymmeniä kertoja ympäri Eurooppaa, ja levyllä se ilmestyy maaliskuussa 2019.  Martinsson sovitti tähän konserttiin aarian L'amero, sarò costante Mozartin oopperasta Paimenkuningas.

SALZBURGISTA RUOTSINMAALLE
to 7.3.2019 klo 19, Mikaeli
Katarina Andreasson, kapellimestari
Lisa Larsson, sopraano

A. Mozart: Divertimento F-duuri KV 138
Rolf Martinsson: Garden of devotion
A. Mozart: L'amero, sarò costante (sov. Rolf Martinsson)
Lars-Erik Larsson: Liten serenad (Pieni serenadi) op. 12
A. Mozart: Divertimento D-duuri KV 136

Taiteilijavartti klo 18.30                                  

 

Back