Olli Mustonen konsertoi Joensuun kaupunginorkesterin kanssa to 14.3.

Published 8.3.2019

Olli Mustonen1, credit Outi Montonen 

Pitkän linjan pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Olli Mustonen konsertoi Joensuun kaupunginorkesterin kanssa torstaina 14.3.2019. Olli Mustosen (s. 1967) muusikon ura alkoi viisivuotiaana cembalon- ja pianonsoitolla, ja sävellyskokeilut käynnistyivät vuosi myöhemmin. Jo kahdeksanvuotiaana Mustonen pääsi säveltäjä Einojuhani Rautavaaran yksityisoppilaaksi.

Joensuussa Mustonen soittaa ja johtaa säveltämänsä Triptyykin.

”Triptyykki on alun perin kirjoitettu kolmelle selloille a cappella. Se on omistettu Sam Steppelille, jonka koskettavan haastattelun satuin lukemaan ja olin hyvin liikuttunut, miten hän puhui edesmenneestä vaimostaan. Pyynnöstä teos on omistettu hänen vaimonsa muistolleen”, Olli Mustonen kertoo itse Triptyykistään.

Lisäksi konsertissa kuullaan Mozartin Pianokonsertto KV 459 ja Beethovenin Sinfonia nro 7, op. 92.

”Mozartin ja Beethovenin musiikki on kuin menisi kävelylle suurenmoiseen suomalaiseen metsään. Tuoksut herättävät aistit ja vuodenaikojen vaihtelu värittää ympäristön aina tuoreesti. Metsään ja klassikoihin ei koskaan kyllästy”, toteaa Mustonen klassikkoteoksista.

Helmikuussa julkistetun tiedon mukaan Olli Mustonen saa vuoden 2019 Hindemith-palkinnon. 10 000 euron suuruisen palkinnon aiempia saajia ovat muiden muassa Daniel Barenboim, Tabea Zimmermann, Frank Peter Zimmermann, Paavo Järvi ja Christoph Eschenbach.

To 14.3. Carelia-sali klo 19
TRIPTYYKKI
Olli Mustonen, kapellimestari, piano
Olli Mustonen: Triptyykki
A. Mozart: Pianokonsertto KV 459
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7, op. 92                  

 

Back