Beethoven-sarja jatkuu – Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri neljännen sinfonian äärellä 13.4.

Published 10.4.2019

Klaus-makela-credit-heikki-tuuli Senja Rummukainen_17-04-17_KuvaHeikkiTuuli2 (002) 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin supersuosittu konserttisarja Beethovenin sinfonioista jatkuu jälleen lauantaina 13.4., kun KPKO tarjoilee yleisölleen illan neljännen sinfonian tunnelmissa. Kamariorkesteria johtaa Klaus Mäkelä, vakaassa nousukiidossa oleva kapellimestari, joka on hiljattain nimitetty sekä Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailijakapellimestariksi, että Oslon Filharmonikkojen pääkapellimestariksi ja taiteelliseksi neuvonantajaksi.

Klaus Mäkelän mukaan konsertin alussa kuultava alkusoitto baletista Prometheus on lennokasta ja voimakasta musiikkia, joka istuu hyvin soitettavaksi neljännen sinfonian kanssa samassa yhteydessä. Beethovenin ainoaksi jääneen baletin tunnelmista siirrytään Camille Saint-Saënsin ikonisen sellokonserton pariin. Teknistä iskukykyä ja palavaa ilmaisuvoimaa vaativan konserton solistina loistaa nuoren polven sellistitaituri, useita palkintoja ja kiittäviä arvioita niittänyt Senja Rummukainen. Konsertin jälkipuoli alkaa kantaesityksellä säveltäjä Sauli Zinovjevin teoksesta Recharged. Zinovjev, jonka teoksia ovat kantaesittäneet muun muassa RSO, Ruotsin radion sinfoniaorkesteri ja Orchestre de Chambre de Lausanne, lukeutuu ehdottomasti kiinnostavimpien nuorten suomalaissäveltäjien joukkoon. Konsertti huipentuu Beethovenin neljänteen sinfoniaan: ”Se on niin täynnä elämää ja niin täynnä kaikkia värejä, mutta silti samalla intiimi”, Klaus Mäkelä kuvailee.

Snellman-salin ovet ovat konserttipäivänä auki jo ennen konserttia: yleisölle avoin kenraaliharjoitus alkaa klo 12. Klo 18.15 järjestettävässä introssa Kirsti Rasehorn haastattelee ja Senja Rummukainen, Klaus Mäkelä ja Sauli Zinovjev avaavat illan teoksia sekä omia tulevia konserttejaan.

Konserttiin on edestakainen bussiyhteys Raahesta Pyhäjoen, Kalajoen, Himangan ja Lohtajan kautta. Myös runsaasti kiitosta kerännyt lapsiparkki palvelee konsertin aikana klo 18.30 alkaen. Hoitomaksu on 5 €/ lapsi. Lippuja konserttiin saatavilla Lipputoimiston palvelupisteistä ja orkesterin toimistosta Raatihuoneelta ma-pe klo 12-16.

 

Back