Ylikapellimestari Hempelin viimeinen konsertti

Published 8.5.2019

Jurjen Hempel black shirt

Taiteellisen johtajan kausi päättymässä

Kuuden loistavaa vuotta ja melkein 60 johdettua konserttia ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana Joensuun kaupunginorkesterissa toiminut Jurjen Hempel johtaa kautensa viimeisen konsertin Joensuussa torstaina 9.5.2019.

”Viimeiset kuusi vuotta Joensuun kaupunginorkesterissa ovat olleet hieno kokemus minulle niin muusikkona kuin henkilökohtaisestikin, vaikka joulukuun pimeys Suomessa olikin aluksi järkytys. Olen erittäin kiitollinen siitä, että minulla on ollut kunnia olla tämän hienon orkesterin taiteellinen johtaja, jonka mahtavilta muusikoita olen oppinut niin paljon. Haluan erityisesti kiittää orkesterin pientä ja omistautunutta henkilökuntaa, joka työskentelee todella kovasti tehdäkseen kaiken mahdolliseksi. Toivotan orkesterille kaikkea hyvää uuden ylikapellimestari Eero Lehtimäen sekä taiteellisten partnereiden Minna Pensolan ja Iiro Rantalan kanssa,” Hempel toteaa.

Aivan unholaan Hempel ei Joensuussa jää, sillä jo syyskaudella 2019 hän johtaa Joensuun kaupunginorkesteria Nosferatu-konsertissa 31.10.2019.

”Odotan innolla päästä Joensuuhun vierailijaksi,” hehkuttaa Hempel.

Lämminhenkisessä Kiitos Jurjen!! -jäähyväiskonsertissa kuullaan Felix Mendelssohnin Alkusoitto op. 27 Willian Shakespearen näytelmään kesäyön uni, Magnus Lindbergin Sellokonsertto nro 2 sekä Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 5 c-molli op. 67, ’Kohtalosinfonia’. Konsertin solistina on Anssi Karttunen.

”Meillä on lisäksi kunnia saada säveltäjä Magnus Lindberg konserttiyleisöön kuuntelemaan omaa sävellystään Joensuun kaupunginorkesterin ja Anssi Karttusen tulkitsemana,” iloitsee intendentti Marjo Vattulainen.

Lindberg on tavattavissa avoimessa ja ilmaisessa Tunti ennen konserttia –tilaisuudessa Ravintola Careliassa 9.5. klo 18.


To 9.5. Carelia-sali klo 19
KIITOS JURJEN!!
Jurjen Hempel, kapellimestari
Anssi Karttunen, sello

Felix Mendelssohn: Alkusoitto op. 21 William Shakespearen näytelmään Kesäyön uni
Magnus Lindberg: Sellokonsertto nro 2 (2013)
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 5 c-molli op 67, ”Kohtalosinfonia”

 

Back