Jyväskylä Sinfonian syyskausi 2019 tuo estradille nuoren polven uusia lahjakkuuksia, eturivin kapellimestareita sekä erilaisia teemakonsertteja

Published 11.6.2019

Jyvaskyla Sinfonia portaikko

Jyväskylä Sinfonian syyskausi 2019 vie kuulijat tutkimusmatkalle sävelaarteiden arkistoon. Kantaesitämme Kalevi Ahon bassoklarinettikonserton, konsertoimme maakunnassa ja yhdistämme voimamme yhteiskonserteissa Kymi Sinfoniettan kanssa. Tuomme estradille nuorista nousevista solisteista Leonardo Chiodon, Rebecca Roozemanin ja Virva Puumalan, ja kauden merkittävinä kapellimestarivieraina ovat Eva Ollikainen, Kensho Watanabe sekä Okko Kamu. Mieskuoro Sirkat juhlii 120-vuotista taivaltaan omassa konsertissaan, ja Vanhan musiikin joulu -konsertissa siirrymme barokin hurmaavaan maailmaan. Uudenvuodenaattona 31.12. ensi-iltansa saa Jyväskylän Oopperan La Bohème, jossa orkesterina toimii Jyväskylä Sinfonia. Oopperan johtaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff.

Syyskauden avauskonsertissa saamme kunnian kantaesittää Kalevi Ahon uuden tilausteoksen, jonka solistina on bassoklarinetisti Mikko Raasakka. Huippuvieraamme, kapellimestari Eva Ollikainen puolestaan on suunnitellut konserttiinsa säveltäjä Richard Straussin persoonan ympärille kietoutuvan ohjelman. Konsertin solisti, sellistisensaatio Leonardo Chiodo soittaa Šostakovitšin 1. sellokonserton. Syyskuun lopun konserttikiertue Jyväskylässä ja maakunnassa tuo orkesterimme eteen Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan. Konsertin solistina on myös tulevaisuuden lupaus, jyväskyläläinen kontrabasisti Kaapo Kangas.

Sellotaiteilija Tuomas Ylinen tulkitsee lokakuun alussa Schumannin melankolisen kauniin ja hieman arvoituksellisen sellokonserton. Japani-teemainen konserttimme puolestaan vie eksoottiselle matkalle shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajiman johdolla. Japanilaista ohjelmaa tasapainottamaan on valittu venäläisen Igor Stravinskin sekä W. A. Mozartin musiikkia. Lokakuussa estradille nousevat myös oman orkesterimme soittajat, kun lyömätön klarinettipari Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts pääsee irti.

Jyväskylä Sinfonian ja Kymi Sinfoniettan yhteistyö jatkuu marraskuussa! Kahden orkesterin konserteissa ohjelmassa on Lindbergin, Sibeliuksen ja Rahmaninovin musiikkia. Sibeliuksen viulukonserton solistina soittaa Juhani Heinonen -kilpailun voittaja Rebecca Roozeman. Perinteisessä pyhäinpäivän konsertissa solisteina omilla teoksillaan puolestaan ovat Jyväskylä Sinfonian soolosellisti Ilkka Kauppi sekä kroatialainen baritoni Matija Meić.

Suomen vanhimpiin mieskuoroihin kuuluva jyväskyläläinen Mieskuoro Sirkat juhlistaa 120-vuotista taivaltaan huikealla konsertilla, jonka ohjelmassa on Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen kansallisromanttisia teoksia. Juhlakonsertin johtaa Okko Kamu, joka yksi Suomen kokeneimmista kapellimestareista. Joulukonserttimme tarjoaa tällä kertaa ihastuttavan kokoelman barokkiajan musiikkia: Georg Philipp Telemannin, Arcangelo Corellin, J. S. Bachin ja Antonio Vivaldin sävelet vievät kuulijat joulun tunnelmaan. Konsertin johtajana ja viulusolistina on Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, ja sopraanosolistina laulaa Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan vuonna 2019 voittanut sopraano Virva Puumala.

Jyväskylä Sinfonia konsertoi maakunnassa elo- syys ja lokakuussa

Jyväskylä Sinfonia on koko maakunnan orkesteri! Syyskaudella 2019 teemme neljä maakuntavierailua: elokuussa Laukaaseen, syyskuussa Hankasalmelle ja Jämsään sekä lokakuussa Saarijärvelle. Haluamme palvella myös Jyväskylän ympäristön konserttikuulijoita sekä tuoda musiikin ja huippuesiintyjät heidän lähelleen. Katso tarkemmat tiedot maakuntakonserteista nettisivuiltamme.

Valovoimainen laulaja Erin ja Jyväskylä Sinfonia Paviljongissa 14.11.

Marraskuun crossover-konserttimme laulaja Erinin kanssa takaa uudenlaisia elämyksiä. Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Erin on yksi maamme suosituimpia ja valovoimaisimpia artisteja, jolla on takanaan vuosikausien menestyksekäs ura. Jyväskylän Paviljongissa 14.11. akustisen folkmusiikin sävyt, kepeät ja kujeileva tunnelmat sekä elektropopin elementit soivat sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Keinuhevosen kengittäjä -konsertit koko perheelle marraskuussa

Koko perheelle suunnatut Keinuhevosen kengittäjä -konsertit perustuvat Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan aina vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Tämä hyvän tuulen konsertti tuo hyvää mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä.

Syksyn kamarikonserttisarjassa jousikvartettoja sekä romantiikan mestareita

Syksyn kamarimusiikkisarjan avaa syyskuussa Jyväskylän kaupungintalolla jousikvartetti, joka soittaa erityisissä olosuhteissa syntyneitä mestariteoksia: Antonín Dvořákin jousikvarteton nro 12 sekä Dmitri Šostakovitšin jousikvarteton nro 8. Marraskuussa puolestaan Jyväskylä Sinfonian muusikot ovat suunnitelleet vuolaista romantiikan teoksista koostuvan ohjelman, jossa kuullaan sekä puhallin- että jousisoittimia pianolla täydennettynä.

Syksyn taiteilijatapaamiset

Syksyn taiteilijatapaamisissa kuullaan esiintyjien kuulumisia ja mietteitä illan teoksista teatterin kulmalämpiössä. Tilaisuudet alkavat klo 18.15 ja kestävät varttitunnin. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Ke 4.9. ylikapellimestari Ville Matvejeff ja säveltäjä Kalevi Aho
Ke 11.9. kapellimestari Eva Ollikainen
Ke 25.9. professori Atso Almila
Ke 9.10. shakuhachi-taitelija Tadashi Tajima
Ke 27.11. viulisti Rebecca Roozeman ja Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen
Ke 4.12. kapellimestari Okko Kamu

Syksyn liput ovat nyt myynnissä

Jyväskylä Sinfonian syksyn kausiliput sisältävät 10 konserttia ja vanhat liput tulee uusia perjantaihin 9.8. mennessä Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälässä tai Lippupisteen myyntipisteissä. Uudet kausiliput ovat myynnissä 13.–23.8. Kertalippujen myynti syyskaudelle on käynnistynyt 12.4.

Lue lisää konserteista: https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit

Liput:
Lippupiste, http://www.lippu.fi
Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä, p. 014 266 0110

 

Back