Puistokonsertissa kuullaan oopperaa ja näyttämömusiikkia – Uusi äänentoisto tarjoaa ennenkuulematonta soittimien erottelua

Published 7.8.2019

Puistokonsertti 2018 342 

Santtu-Matias Rouvali
johtaa Tampere Filharmoniaa perjantaina 9. elokuuta jo neljännen kerran järjestettävässä Sorsapuiston maksuttomassa Puistokonsertissa.

Alkavan konserttikauden taatusti sykähdyttävimpiin tapahtumiin kuuluvat Carmen-oopperan esitykset Tampere-talossa helmikuussa 2020. Niinpä sen nimiroolin esittäjä Niina Keitel on myös Puistokonsertin itseoikeutettu solisti. Tuttujen aarioiden jälkeen hän vaihtaa ohjelman lopuksi roolia tangolaulajattareksi.

Rouvali ja orkesteri valloittivat heinäkuussa ranskalaisyleisön Montpellierin kansainvälisillä musiikkijuhlilla ja puistossa kuullaankin nyt kiertueohjelman parhaita paloja.

”Kuljetamme Sorsapuiston yleisöä musiikin keinoin tunnelmasta toiseen ja olemme huomioineet myös meneillään olevan Tampereen teatterikesän ottamalla ohjelmaan muutaman näyttämömusiikkihitin”, konsertin juontaja, intendentti Helena Hiilivirta kertoo.

Konsertin äänentoistosta vastaa Akun Tehdas, joka tuo paikalle uuden D&B Soundscape -äänijärjestelmänsä. Virtuaalista äänimaisemaa luova järjestelmä tarjoaa konserttiyleisölle entistä luonnollisemman äänentoiston ja harvinaisen tarkan soittimien erottelun.

“Haluamme, ettei tapahtumaan osallistuvan yleisön huomio herpaannu hetkeksikään taiteesta epäolennaisiin seikkoihin. Siksi uskomme, että Soundscapen mukanaan tuoma äänen selkeys parantaa musiikista nauttimisen kokemusta entisestään. Puistokonsertissa tehdään pioneerityötä, sillä Soundscapea ei ole vielä käytetty kovinkaan monessa ulkoilmakonsertissa koko Euroopassa”, Akun Tehtaan järjestelmävastaava Samuel Merisalo kertoo.

Tampere Filharmonian ohjelma Puistokonsertissa 9.8.2019 klo 19.00:

 • Franz Lehár: Nechledil-marssi operetista Wiener Frauen
 • Georges Bizet: Carmen-alkusoitto
 • Georges Bizet: Carmenin Habanera ja Sequidilla oopperasta Carmen
 • Hugo Alfvén: Juhlasoitto
 • Edward Grieg: Aamutunnelma ja Vuorenpeikkojen luolassa Peer Gynt -sarjasta nro 1
 • Pietro Mascagni: Intermezzo ja Santuzzan aaria oopperasta Cavalleria rusticana
 • Richard Wagner: Kolmannen näytöksen alkusoitto oopperasta Lohengrin
 • Sergei Prokofjev: Montaguet ja Capuletit -kohtaus baletista Romeo ja Julia
 • Jean Sibelius: Alla marcia Karelia-sarjasta
 • Zbigniew Korepta, sov. Olli Heikkilä: Yö saaristossa
 • Unto Mononen, sov. Riku Niemi: Satumaa

Tampere Filharmoniaa lämmittelee klo 17.15 alkaen orkesterin muusikoista ja heidän ystävistään koostuva funk-soul-yhtye The Dumb Stuff Band. Yhtyeen solisteiksi saapuvat näyttelijä-laulaja Mikko Leppilampi ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmastakin tuttu soul-tähti Johanna Försti. Piknikeväitä tai Ravintola Tuhton tuotteita pääsee nauttimaan jo klo 16.30 alkaen tuttujen pop- ja rockhittien swing- ja jazzversioiden tahtiin, kun lavalle nousee S-Wings by DJ Juissi.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Tampere Filharmonia, Tampere-talo, Events Tampere ja Tampereen Sähkölaitos.

 

Back