Lapin kamariorkesteri. Espagnole!

Published 22.8.2019

Guy Braunstein kuvaaja Boaz Arad (002)

KAMARISINFONIAKONSERTTI I / CHAMBER SYMPHONY CONCERT I
To  12.9. klo 19  Korundi
Pe  13.9. klo 19  Olos Polar Center, Muonio

Lapin kamariorkesteri konsertoi keskellä Lapin taianomaista ruskaa espanjalaisvivahtein. Kahdessa kamarisinfoniakonsertissa Espagnole! orkesterin solistiksi palaa viulutaituri Guy Braunstein. Korundissa torstaina 12.9.2019 klo 19 sekä Muonion Olos Polar Centerissä perjantaina 13.9.2019 klo 19 kuultavat konsertit johtaa kapellimestari John Storgårds.

Illan ohjelma soi tunnetta. Espanjalaiselta säveltäjältä Xavier Montsalvatgelta kuullaan ensi kertaa Suomessa taidemaalari-kuvanveistäjä Salvador Dalílle omistettu Folia Daliniana. Ranskalaiselta Édouard Lalolta esitetään kiehtova sävellys Symphonie Espagnole sooloviululle ja kamariorkesterille. Mordechai Rechtmanin sovituksena se esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Konsertin päättää tunnetun venäläisen myöhäisromantiikan säveltäjän Sergei Rahmaninovin Sinfonia no 3 a-molli op. 44. Sinfonian on sovittanut kamariorkesterille Iain Farrington ja sovitus on Suomen ensiesitys.

Tel Avivissa syntynyt Guy Braunstein on instrumenttinsa kansainvälinen tähti, joka määrittelee uudelleen viulun mahdollisuudet. Hän on opiskellut viulunsoittoa Chaim Taubin ja myöhemmin New Yorkissa mm. Pinchas Zuckermanin johdolla. Vuonna 2000 Braunstein nimitettiin kaikkien aikojen nuorimpana konserttimestarina Berliinin filharmoniseen orkesteriin. Sitä seuranneella solistinurallaan hän on työskennellyt monien maailman tunnetuimpien orkesterien ja kapellimestareiden kanssa. Nykyisin Braunstein on myös itse suosittu kapellimestari. Hänen soittimenaan on harvinainen Francesco Roggierin valmistama viulu vuodelta 1679.

Korundin liput: 21/18/10 €
www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri

 

Back