Kontrabasson matalat taajuudet lumoavat Jyväskylä Sinfonian konsertissa 25.9., joka myös uusitaan Hankasalmella 26.9. ja Jämsässä 27.9.

Published 16.9.2019

Kaapo Kangas2, credit Matias Halttunen

Keskiviikkona 25.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla alkavassa konsertissa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokka nähdään jälleen Jyväskylä Sinfonian edessä! Nuorten kapellimestareiden johtaessa konsertin jännitystä ja tulevaisuuden toivoa on ilmassa. Maamme ainoassa musiikkiyliopistossa orkesterinjohtoa opiskelleista menestyksekkäimmät ovat sijoittuneet loistavasti kansainväliselle musiikkikentälle ja luoneet näyttävän uran maailman huippuorkestereiden ja kuorojen johtajina. Konsertin solistina on myös tulevaisuuden lupaus, jyväskyläläinen kontrabasisti Kaapo Kangas, joka opiskelee myös Sibelius-Akatemiassa.

Kankaan solistiteoksena on Nino Rotan Divertimento Concertante kontrabassolle ja orkesterille. Italialainen Rota tunnetaan elokuvamusiikin säveltäjänä (Kummisetä, La dolce vita…), mutta hänellä on myös laaja tuotanto muuta soitin- ja laulumusiikkia. Konsertin avaa ranskalaisen Arthur Honeggerin sinfoninen runo Pastorale d’été, joka on loistelias kuvaelma kesän ihanuudesta. Joseph Haydnin sinfonia nro 103, lisänimeltään Rummunpäristys, on puolestaan hänen valtaisan sinfoniasarjansa toiseksi viimeinen teos.

 Konsertti kuullaan uusintana samalla viikolla Hankasalmella ja Jämsässä. Jyväskylä Sinfonia on koko maakunnan orkesteri, joka haluaa palvella myös Jyväskylän ympäristön konserttikuulijoita sekä tuoda musiikin ja huippuesiintyjät heidän lähelleen. Matalilla taajuuksilla -konsertti kuullaan torstaina 26.9. klo 18 Hankasalmen kirkossa ja perjantaina 27.9. klo 18 Paunun koululla Jämsässä. Kaikki viikon konsertit juontaa kapellimestariprofessori Atso Almila.

Jyväskylän konsertin taiteilijatapaamisessa professori Atso Almila

Ennen 25.9. konserttia Jyväskylässä yleisö pääsee tapaamaan professori Atso Almilan, joka valottaa kapellimestarikoulutuksen saloja. Taiteilijatapaaminen alkaa teatterintalon kulmalämpiössä klo 18.15 ja siihen on vapaa pääsy.

Lue lisää konserteista:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/259-sinfoniakonsertti-matalilla-taajuuksilla

Orkesterinjohdon opiskelu Sibelius-Akatemiassa:
https://www.uniarts.fi/koulutustarjonta/musiikin-johtaminen

Liput Jyväskylä:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €; S-Etukortilla 25 / 23 / 8 €

Liput Hankasalmi:
Lippu.fi: 17,50 / 9,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä sekä Kahvila Melli-Elli (Keskustie 28, Hankasalmi): 15 / 8 €

Liput Jämsä:
Lippu.fi: 17,50 / 9,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä sekä ovelta ennen konserttia: 15 / 8 €

 

Back