Näyttelijä Pirjo Lonka debytoi Lumikuningattaren kertojana isoäidin roolissa

Published 16.10.2019

Huippusuosittu Lumikuningatar palaa balettiohjelmistoon

Lumikuningatar-213 (1)

Suuren suosion saavuttanut Kenneth Greven baletti Lumikuningatar palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon lokakuussa kolmen vuoden tauon jälkeen. Teosta on esitetty loppuunmyydyille katsomoille, ja Suomessa sen on nähnyt jo yli 85 000 katsojaa. Tammikuussa 2017 Kansallisbaletti esitti Lumikuningattaren vierailullaan Tanskan kuninkaallisessa teatterissa Kööpenhaminassa. Tanskan ensi-iltaa katsomassa oli myös kuningatar Margareeta. Suosittu baletti on esitetty lisäksi taltiointina elokuvateattereissa ja televisiossa vuonna 2015.

 

Tanskalaisen Hans Christian Andersenin satuun pohjautuva Lumikuningatar kertoo sadan vuoden takaisessa Helsingissä eläneiden kahden lapsen, Kain ja Kertun, seikkailuista taikavoimien temmellyksessä. Kertun isoäiti on ostanut Lapin matkallaan markkinoilta kauniin vanhan peilin tietämättä että siihen kätkeytyy Lumikuningattaren taikavoima.

 

Lumikuningattaren musiikin on säveltänyt monista elokuvasävellyksistään tunnettu Tuomas Kantelinen. Suomen kansallisoopperan orkesterin soittama musiikki kuullaan esityksissä taltiointina. Teoksen upea visuaalisuus on pukusuunnittelija Erika Turusen ja valaistussuunnittelija Mikki Kuntun käsialaa.

 

Baletin kertojana, isoäidin roolissa vuorottelevat tällä kaudella näyttelijä Pirjo Lonka ja tanssija Minna Tervamäki. Lukuisista elokuva- ja televisiorooleistaan tunnetuksi tullut Lonka nähdään Lumikuningattaressa ensimmäistä kertaa. Kertun roolissa nähdään Linda Haakana, Eun-Ji Ha ja Edita Raušerová, Kain roolissa Sergei Popov, Florian Modan ja Michal Krčmář sekä Lumikuningattarena Hanako Matsune, Lucie Rákosníková ja Rebecca King.

 

Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen: Lumikuningatar

Esitykset 19.10.–9.11.2019

 

Back