Hittejä ja harvinaislaatua

Published 16.10.2019

Jukka Perko-photo-Matti-Pyykko-1

KAMARISINFONIAKONSERTTI II/ CHAMBER SYMPHONY CONCERT II
To 31.10. klo 19 Korundi

Rovaniemen kaupunginorkesterin konsertissa Hittejä ja harvinaislaatua on luvassa säihkyviä ja intensiivisiä yleisön suosikkikappaleita, kun estradille astuu sopraanosaksofonisti Jukka Perko. Korundissa torstaina 31.10. klo 19 kuultavan kamarisinfoniakonsertin kapellimestarina toimii John Storgårds.

Myös illan säveltäjänimet ovat maineikkaita. Konsertin avaa Beethovenin / Barry Cooperin Sinfonia no 10 Es-duuri. Rovaniemeltä lähtöisin olevan, kansainvälistä uraa luovan säveltäjä Outi Tarkiaisen pohjoista ulottuvuutta soivan saksofonikonsertto Saivon saa yleisö nyt kuulla sen levytysviikolla, solistinaan Jukka Perko. Illan päätteeksi esitetään kamariorkesterisovitus Tšaikovskin Sinfoniasta no 5 e-molli. George Mortonin sovituksena se kuullaan nyt ensi kertaa Suomessa.

Saksofonisti Jukka Perko soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen nuorukaisena Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Loistavan soittotekniikkansa ja tulkintansa ansiosta Perkoa on luonnehdittu yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista. Perkon käsissä erilaiset musiikilliset vaikutteet yhdistyvät omaleimaisella tavalla.

Liput: 21/ 18/ 10 € Korundi, Osviitta ja www.ticketmaster.fi

www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri

 

Back