Lapin kamariorkesteri: Kansallisjuhlallisesti herkistyen

Published 11.12.2019

Annimaria Rinne ja Seppo Kantonen kuvaaja Maarit Kytoharju

KAMARISINFONIAKONSERTTI IV 
To  19.12.              klo 19  Korundi
Pe  20.12.              klo 19  Kuusamo-talo

Lapin kamariorkesterin – Rovaniemen kaupunginorkesterin syyskausi huipentuu Kansallisjuhlallisesti herkistyen. Juhlamielelle nostavat konsertit kuullaan Korundissa torstaina 19.12. klo 19 ja Kuusamo-talossa perjantaina 20.12. klo 19. Kapellimestarina toimii John Storgårds.

Konsertin ensimmäisellä puolella tunnelmoidaan kantaesityksellä Seppo Kantosen säveltämän laulusarjan Pisaroita Iholla tahtiin. Se perustuu runoilija Sirkka Seljan luonnonläheiseen lyriikkaan. Seljan syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta, mitä juhlistaen kyseinen teos levytetään konserttiviikolla livetaltiointina avoimessa kenraalissa ja konsertissa. Pisaroita iholla -laulusarjan tulkitsevat kamariorkesterin ohella upeaääninen jazzlaulaja Annimaria Rinne ja triokokoonpano Kantonen (piano)-Herrala (kontrabasso)-Pynssi (rummut). Illan täydentää Jean Sibeliuksen vaikuttava 5. sinfonia Es-duuri op. 82. Iain Farringtonin kamariorkesterisovituksena se kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Annimaria Rinne on pitkän linjan laulaja, joka tunnetaan laulelmallisen jazzin ja viihdemusiikin aistikkaana ja vahvana tulkitsijana. Rinne on urallaan esiintynyt monien suomalaisten eturivin orkesterien solistina, julkaissut kaksi sooloalbumia sekä ääninäytellyt elokuvissa ja piirrossarjoissa.   

Pianisti Seppo Kantonen vaikuttaa laajasti suomalaisessa musiikkielämässä erityisesti jazzkokoonpanojen solistina. Hän on soittanut sadoilla levytyksillä yli genrerajojen ja konsertoinut niin kotimaassa kuin ympäri maailmaa. Kantonen on myös arvostettu säveltäjä ja sovittaja.

Kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Ville Pynssi soittavat lukuisissa eri orkestereissa sekä Suomessa että ulkomailla. Molemmat ovat tehneet myös useita levytyksiä.

Korundin liput: 21/18/10 €

www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri    

 

 

Back