Pori Sinfoniettan konserttiohjelma juhlistaa Beethovenia – vieraina kapellimestari Jimmy Chiang ja sopraano Anna Baxter

Published 16.1.2020

Pori Sinfoniettan vieraana on tällä viikolla wieniläinen muusikkopariskunta kapellimestari ja pianisti Jimmy Chiang ja sopraano Anna Baxter. Konserttiohjelmassa on Beethovenin lisäksi Mozartia ja Weberniä.

Torstai-iltaisen Rakkaudella Wienistä -konsertin kapellimestari ja pianisti Jimmy Chiang oli Pori Sinfoniettan vieraana viimeksi syksyllä 2018. Sopraano Anna Baxterille esiintyminen Porissa on ensimmäinen.

Jimmy Chiangin musiikkiura alkoi hänen kotikaupungistaan Hongkongista, kun hän esiintyi ensimmäisen kerran konserttipianistina 13-vuotiaana Pan Asia -sinfoniaorkesterin kanssa. Samassa orkesterissa hän toimi sellistinä vuosina 1994–1996 ja vuonna 2008 Chiang aloitti orkesterin pääkapellimestarin tehtävässä. Vuodesta 2013 lähtien Jimmy Chiang on toiminut maailmankuuluun Wienin poikakuoron kapellimestarina.

Syntyjään oklahomalainen Anna Baxter aloitti musiikkiopiskelunsa lapsena pianolla, klarinetilla ja oboella. Baxter myös tanssi balettia yli kymmenen vuotta. Hän opiskeli Tulsan ja Baylorin yliopistoissa ja valmistui maisteriksi lauluopinnoistaan. Hän jatkoi yksityisiä opintoja Wienissä KS Olivera Miljakovicin ja KS Wicus Slabbertin johdolla ja löysi uuden kotinsa sieltä. Hän teki kriitikoiden ja yleisön ylistämän Euroopan debyyttinsä vuonna 2006 La Traviatan Violettana. Vuonna 2007 Baxter voitti Saksan Passaussa järjestettävän kansainvälisen laulukilpailun.

Beethovenin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Rakkaudella Wienistä -konsertin ohjelma  juhlistaa omalta osaltaan tätä merkkivuotta. Myöhemmin orkesterin kevätkaudella Four Seasons -konsertissa 27.2. kuullaan Beethovenin Sinfonia nro 6 ”Pastoraali”.

Torstaina Beethovenin Prometheus-baletista kuullaan valittuja osia kapellimestari Chiangin laatimassa järjestyksessä: alkusoiton ja esittelyn jälkeen osat yksi Poco Adagio, neljätoista Solo della Signora Cassentini, viisi Adagio-Andante quasi Allegretto, kahdeksan Allegro con brio, yhdeksän dagio ja kuusitoista Finale. Allegretto.

Anna Baxter tulkitsee konsertissa Beethovenin suppean vokaalituotannon tärkeimpiin kuuluvan konserttiaarian ”Ah! Perfido” vuodelta 1796. Ohjelman toinen konserttiaaria on Mozartin “Ch’io mi scordi di te - Non temer” vuodelta 1786. Konsertin neljäs teos on Webernin Sinfonia op. 21.

Lisää konsertin teoksista nettisivuillamme: https://www.pori.fi/uutinen/2020-01-15_pori-sinfoniettan-konserttiohjelma-juhlistaa-beethovenia-vieraina-kapellimestari

Kevään kausiesitteemme on ilmestynyt. Se on haettavissa tutuista pisteistä kaupungilta (mm. Visit Pori, Promenadikeskus, pääkirjasto) tai luettavissa verkkosivuillamme https://www.pori.fi/sinfonietta.

Rakkaudella Wienistä
To 16.1. klo 19 Promenadisali

Jimmy Chiang, kapellimestari & piano
Anna Baxter, sopraano

Anton Webern: Sinfonia op. 21
W.A. Mozart: Konserttiaaria “Ch’io mi scordi di te - Non temer”, K. 505
Ludwig van Beethoven: Konserttiaaria ”Ah! Perfido” op. 65
Ludwig van Beethoven: Prometheus op. 43

Liput: 28 / 22 / 8 € Ticketmasterista.

Kausikorttikonsertti. Kymppikortti voimassa.

Avoin kenraali torstaina 16.1. klo 11 Promenadisali.

 

Back