Tähtipianisti Mackenzie Melemed avaa Sinfonian syyskauden

Published 13.8.2020

Mackenzie Melemed_kuva Jiyang Chen

Maj Lind -kilpailun muutama vuosi sitten voittanut yhdysvaltalaispianisti Mackenzie Melemed debytoi Jyväskylä Sinfonian solistina syyskauden avajaiskonsertissa 2.9. Karismaattinen ja Suomi-faniksi tunnustautunut Melemed tulkitsee konsertissa 250-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ludwig van Beethovenin neljännen pianokonserton. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa kuullaan myös nuoren slovenialaistaituri Nina Šenkin teos Elements sekä musiikkia Robert Schumannilta.

Kuluneelta keväältä peruuntunut Meta4:n konsertti kuullaan myös syyskuussa, kun Suomen parhaimpiin jousikvartetteihin lukeutuva yhtye nähdään paitsi orkesterin solistina, myös sen johtajana. Kaputta-konsertin ohjelmisto koostuu Fanny Mendelssohnin jousikvartetosta sekä W. A. Mozartin sinfoniasta nro 38, joka kantaa lisänimeä Prahalainen.

Syyskuun aikana kuullaan myös kamarikonsertit Jyväskylän kaupungintalolla ja Kangasniemi-salissa sekä viulisti Elina Vähälän tähdittämä ilta teatteritalolla. Loka-marraskuun konserttiohjelmisto julkaistaan myöhemmin syksyn aikana.

Egotrippi villitsee Paviljongissa

Neljännesvuosisadan suomalaista sielunmaisemaa niin melankolissävytteisillä molleilla kuin reipasotteisemmilla ralleilla kuvannut Egotrippi saapuu Jyväskylä Sinfonian vieraaksi 22.10. Bändi tunnetaan muun muassa kappaleistaan ”Älä koskaan ikinä”, ”Matkustaja”, ”Koivuniemen herra”, ”Posteljooni” ja ”Unihiekkaa”. 

Konsertin mukaansatempaavan hyvän tunnelman takaavat Egotripin kitara- ja lauluvetoiset pop- ja rocklaulut yhdistettynä sinfoniaorkesterin monimuotoiseen äänimaailmaan. Konsertissa kuullaan yli 20 kappaletta, joista huikeita sinfoniaorkesterisovituksia ovat olleet kirjoittamassa tämän sukupolven parhaat sovittajat, mm. Marzi Nyman, Arttu Takalo ja Sami Pitkämö.

Lumiukko-elokuva, perinteinen joulukonsertti sekä Beethoven juhlivat joulukuussa

Yleisön rakastama Lumiukko-elokuvakonsertti palaa ohjelmistoon joulukuun alussa. Pienen pojan ja lumiukon yöllistä seikkailua kuvaava animaatioelokuva nähdään ja koetaan elävän musiikin säestyksellä yhteensä viiden konsertin verran. Konsertit johtaa ranskalais-suomalainen nouseva kapellimestarikyky Aliisa Barrière

Sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw hurmaavat perinteisessä joulukonsertissa 9.12. Taulumäen kirkossa. Ohjelmassa on rakastetuimpia joululauluja Suomesta ja ulkomailta sekä musiikkia Mozartilta, Bachilta ja Mendelssohnilta. 

Kausi huipentuu yhteiskonsertteihin Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa Beethovenin 250-vuotissyntymäpäivänä. Kotimaiset huippusolistit Helena Juntusesta Arttu Katajaan sekä Jyväskylän Oopperakuoro tähdittävät konsertteja, joiden pääteoksena kuullaan Beethovenin yhdeksäs sinfonia. 

Syksyn aluksi tuplakonsertti-iltoja

Orkesteri aloittaa syyskautensa poikkeuksellisesti kahden konsertin illoilla. Tunnin mittaiset konsertit kuullaan klo 18 ja 20 eikä niissä ole väliaikaa. Koronavirusepidemian aiheuttamien yleisörajoitusten ja turvallisuussuositusten vuoksi teatteritalon paikkamäärää on vähennetty huomattavasti normaaliin verrattuna.

- Haluamme, että yleisö voi tulla turvallisin mielin konsertteihimme. Sen vuoksi katsomon istumapaikat on järjestelty väljästi ja tilojen siivoukseen on kiinnitetty erityistä huomiota, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Nikke Isomöttönen.

Konserttiin voi tulla vain täysin terveenä ja oireettomana. Tämän takia konserttilipun voi vaihtaa tai palauttaa vielä konserttia edeltävänä päivänä Teatteritalon lippumyymälässä, jos sairastuu. Jyväskylä Sinfonian nettisivuille on koottu turvallisuusohjeet, joihin konserttiin tulijoiden toivotaan tutustuvan etukäteen. Näin kaikki voivat nauttia konserttielämyksestä turvallisesti.

Yleisömäärärajoitusten vuoksi syyskaudelle ei myydä lainkaan kausilippuja. Konserttien kertalippujen myynti käynnistyy perjantaina 14.8. klo 9 vaiheittain siten, että alkuun myynnissä ovat vain syyskuun konserttiliput. Lippuja myydään Jyväskylän teatteritalon lippumyymälässä sekä Lippupisteen verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Muiden syyskauden konserttien liput tulevat myyntiin syksyn aikana; aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Lue lisää Jyväskylä Sinfonian syyskaudesta osoitteesta www.jyvaskylasinfonia.fi 

 

Back