Tapiola Sinfonietta suuntaa syksyyn toiveikkaasti ja turvallisesti

Published 13.8.2020

KE_rgb_sin (002)

Tapiola Sinfonietta katsoo toiveikkaana tulevaan. Kauden 2020/21 ohjelma on julkaistu orkesterin verkkosivuilla, ja syyskauden avauskonsertti soi 11.9.2020 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Orkesterin sinfonietta-kokoinen peruskokoonpano mahdollistaa esiintymisen täysilukuisena, eli 43 muusikon kokoonpanolla.

Koronavirusepidemian aikana konserteissa on erikoisjärjestelyjä, joilla pyritään varmistamaan sekä yleisön että orkesterin turvallisuus: katsomossa ja lavalla ovat käytössä turvavälit, konserteissa ei ole väliaikaa ja konsertteihin saavutaan porrastetun aikataulun mukaisesti. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen syyskaudelle 2020 ei myydä kausikortteja. Kertalippuja myydään konserttien lisäksi avoimiin kenraaliharjoituksiin.

Kaudella 2020/21 Tapiola Sinfoniettan taiteellisina partnereina jatkavat Klaus Mäkelä ja Marzi Nyman. Mäkelän kanssa orkesteri esiintyy Beethoven-sarjan parissa: vuorossa ovat keväällä 2020 peruuntunut Beethovenin sinfonia nro 8 sekä kirkkomusiikin suurteos Missa solemnis.

Marzi Nymanilta Tapiola Sinfonietta on tilannut musiikin Avain hukassa -lastenkonserttiin, jonka kantaesitys on 3.10.2020. Marzi Nyman toimii kapellimestarina tässä konsertissa sekä Ylen televisioimassa ja radioimassa Nenäpäivän konsertissa 29.10.2020.

Kauden 2020/21 residenssitaiteilijana on sopraano Tuuli Takala, jonka tulkitsemia Mozartin aarioita kuullaan jo avajaiskonsertissa 11.9.2020. Ulkomaisten vieraiden joukossa on muun muassa kapellimestari Ryan Bancroft, joka on nimitetty Tapiola Sinfoniettan partneriksi syksystä 2021 alkaen. Duo Alexander Melnikov ja Isabelle Faust esiintyy joulukuussa sekä orkesterin solistina että omassa kamarimusiikkikonsertissaan. Orkesterin ohjelmassa ovat myös vierailukonsertit Tammisaaressa ja Tallinnassa, joissa solistina on sellisti Jonathan Roozeman ja kapellimestarina virolainen Risto Joost.

Tapiola Sinfonietta jatkaa aktiivista yleisötyötä koronavirustilanteen mahdollistamissa rajoissa. Suunnitelmissa ovat Kulttuurikurkkaus-konsertit Espoon päiväkodeissa ja KULPS!-konsertit Espoon alakoulujen oppilaille. Orkesteri on mukana myös suomalais-englantilaisessa Accessible Orchestras -hankkeessa ja jokasyksyisen Espoo-päivän ohjelmassa.

 

Back