Pori Sinfoniettalta tulossa toukokuussa sinfonia- ja kamarikonsertti – 20.5. viulusolistina Elina Vähälä

Published 11.5.2021

Elina Vahala_c_Elina Simonen

Kesäillan valssi -sinfoniakonsertti esitetään torstaina 20.5. kello 19. Kevätkauden päättää Tähdet tuikkivat -kamarikonsertti lauantaina 29.5. kello 15.

Kuluvan kevätkauden viimeinen sinfoniakonsertti Kesäillan valssi esitetään orkesterin YouTube-kanavalla torstaina 20.5. kello 19 alkaen.

Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Tibor Bogányi. Bogányi on rakentanut toukokuisesta konserttikokonaisuudesta kesäisen. Ohjelmassa ovat Oskar Merikannon Kesäillan valssi, Gordon Jacobin Old wine in new bottles, Edvard Griegin Holberg-sarjan osat I ja V, Antonio Vivaldin Vuodenajoista Kevät & Kesä sekä Astor Piazzollan Verano Porteño.

Konsertin viulusolistiksi saadaan Yhdysvaltain Iowassa syntynyt viulisti Elina Vähälä, joka lukeutuu kotimaisten instrumentalistiemme kirkkaimpaan kansainväliseen kärkikaartiin. Hänen sointinsa ja virtuositeettinsa ovat valloittaneet musiikkikriitikoita ympäri maailmaa, ja hänen soittoaan on kutsuttu häikäiseväksi, herkäksi ja nerokkaaksi. Maineensa valovoimaisena ja poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona Vähälä on ansainnut laaja-alaisella repertuaarillaan, joka kattaa konserttoja ja kamarimusiikkia barokista nykypäivään.

Konsertti on katsottavissa vain suorana.

Tähdet tuikkivat -kamarikonsertti lauantaina 29.5.

Kauden päätöskonserttina on kamarisarjan Tähdet tuikkivat -konsertti, jossa orkesterin jousikvintetti soittaa Selim Palmgrenin teoksen Tähdet tuikkivat sekä Antonin Dvorakin Jousikvintetot 1 ja 3.

Verkkokonsertissa esiintyvät II viulun äänenjohtaja Stefan Kavén, konserttimestari Ion Buinovschi, alttoviulun äänenjohtaja Kei Ito, alttoviulun varaäänenjohtaja Yuki Kodama sekä soolosellisti Béla Bánfalvi.

Konsertti on katsottavissa myös tallenteena viikon ajan konsertin jälkeen 6.6. asti.

Korttien voimassaoloa pidennetään

Koska yleisötilaisuuksia ei ole koronarajoituksista johtuen pystytty järjestämään koko kevätkauden aikana, kaikkien korona-aikaan umpeutuneiden Pori Sinfoniettan kymppikorttien ja lahjakorttien käyttöaikaa tullaan jatkamaan. Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin.

To 20.5. klo 19 YouTube
Kesäillan valssi
Tibor Bogányi, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu

Oskar Merikanto: Kesäillan valssi
Gordon Jacob: Old wine in new bottles
Edvard Grieg: Holberg-sarja op. 40, osat I & V
Antonio Vivaldi: Neljä vuodenaikaa, Kevät & Kesä
Astor Piazzolla, sov. Leonid Desyatnikov: Verano Porteño

Katsottavissa vain suorana.

La 29.5. klo 15 YouTube
Kamari2021: Tähdet tuikkivat
Stefan Kavén, viulu
Ion Buinovschi, viulu
Kei Ito, alttoviulu
Yuki Kodama, alttoviulu
Béla Bánfalvi, sello

Kamarikonsertti Porin raatihuoneelta. Ohjelmassa:
Selim Palmgren, soit. Ion Buinovschi: Tähdet Tuikkivat
Antonin Dvorak: Jousikvintetto nro 1 op 1
Antonin Dvorak: Jousikvintetto nro 3 op 97

Katsottavissa tallenteena viikon ajan 6.6. asti.

 

 

Back