Riku Niemi Orchestra

Riku Niemi Orchestra

Riku Niemi Orchestra (RNO) on vuonna 2005 perustettu rytmimusiikin ammattiorkesteri. Sen 25-henkisen orkesterikokoonpanon muodostavat big band ja jousisoitinryhmä. RNO esiintyy myös solistiorkesteri- ja kamarikokoonpanoina. RNO:n taiteellisena johtajana on toiminut orkesterin perustamisesta lähtien säveltäjä, kapellimestari Riku Niemi.

RNO nostaa ohjelmistoissaan esiin rytmi- ja viihdemusiikin eri aikakausien tekijöitä, tyylejä, teoksia ja ilmiöitä. RNO esittää myös uutta musiikkia ja tilaa teoksia. Orkesteri kirjoituttaa vuosittain huomattavan määrän erityisesti sovituksia, transkriptioita ja orkestraatioita eri kokoonpanoilleen. RNO:n materiaaleista vastaa kolmihenkinen sovittajatiimi, johon ovat vuodesta 2011 alkaen kuuluneet Petri Krzywacki, Erno Tiittanen ja Riku Niemi.

Vuosittain RNO:lla on noin 70 esiintymistä eri puolilla Suomea. RNO on perustettu kiertueorkesteriksi, joten sillä ei ole omaa kotisalia. RNO esiintyykin konserttitalojen ja kulttuurikeskusten lisäksi mm. festivaaleilla, kylätaloissa, liikuntahalleissa ja muissa paikallisissa keskuksissa. Tähän mennessä RNO on esiintynyt yli 130 paikkakunnalla Suomessa.

Olennainen osa RNO:n toimintaa on Saapuvat konsertit -yleisötyö, jota orkesteri on järjestänyt vuodesta 2011 alkaen. Saapuvissa konserteissaan RNO:n muusikot saapuvat esiintymään kuulijoille luo mm. hoivakoteihin, palvelukeskuksiin, kouluihin, sairaaloihin ja muihin yhteisöihin.

RNO on ollut kysytty tv-esiintyjä, ja orkesteri on myös levyttänyt paljon. RNO on saanut levytyksistään paitsi kiittäviä arvioita myös palkintoja ja palkintoehdokkuuksia.

www.rikuniemiorchestra.fi

Postiosoite:
Elorytmi Oy
PL 1078
00101 Helsinki
rikuniemiorchestra[at]gmail.com
www.rikuniemiorchestra.fi

Taiteellinen johtaja
Riku Niemi
+358 40 540 4295

Tuottaja
Riikka Lampinen
+358 40 513 6738

Manageri
Joe Lunnas
+358 50 465 0974

Perustamisvuosi:
2005

Orkesterin koko:
10–25 muusikkoa

Konserttipaikka:
Vaihtuva

Pääsyliput:
Vaihtuva, riippuu kulloisestakin konserttipaikasta